Hlavní obsah

Rose s titulem, Woods s potupou

Je to ještě vůbec překvapení? Zatímco Justin Rose vyhrál během pěti týdnů druhý turnaj PGA Tour, světová jednička Tiger Woods skončil na rány s nejhorším výsledkem za poslední desetiletí.

Článek

Ještě před třicátinami, které má koncem měsíce, stihl Rose (na snímku) vyhrát po Memorialu také AT&T National, který loni ovládl a do loňska také hostil Tiger Woods.

Angličan je letos třetím dvojnásobným vítězem na PGA Tour po Erniem Elsovi a Jimu Furykovi. Na hřišti Aronimink v Pensylvánii mu k triumfu stačilo skóre -10 a finálové kolo za par 70, které v sobě mělo eagle na pětiparové devítce, ale také čtyři bogey. O ránu zpět skončil Ryan Moore.

A Woods? Tristní výsledek +4 (73-70-70-71) znamenal dělené 46. místo a hlavně to, že se Tiger ani jednou nedostal pod par hřiště, což se mu v tomto století při čtyřech kolech na PGA Tour ještě nepřihodilo. Naposledy se tak stalo na Bay Hill Invitational v roce 1999. Navíc je letos po šesti startech bez vítězství, na které nejdéle čekal v roce 1998, a sice devět turnajů.

Rose i s 35 paty ve finále ubránil vítězství, k němuž měl po sobotě nakročeno s náskokem čtyř ran a po první nedělní devítce dokonce o pět. Angličan tak zaplašil týden starý stín porážky z Travelers Championship, kde před finále vedl o tři, ale po výsledku 75 skončil devátý.

Woods prožívá nejhorší herní krizi v kariéře, loni narušené soukromými aférami. Tento týden ho čeká exhibiční charitativní turnaj v Irsku a od 15. července British Open v St. Andrews, kde sice v minulosti dvakrát vyhrál, ale se současnou formou se musí strachovat o cut, kterým na tomto turnaji neprošel už loni. A to ještě bylo zveřejnění afér daleko...

Reklama