Hlavní obsah

Roztěž favoritům zatím nepřeje

Seniorský turnaj Casa Serena Open začal na Roztěži vzestupem nenápadných jmen a až na výjimky bojem favoritů. Českým hráčům se úvodní golf nevydařil.

Článek

Po prvním kole na Casa Serena Open vedou Australan Mike Clayton a Angličan Gary Wolstenholme se 66 (-5). Rána přebývá na třetím místě dvojici Mark Belsham (Anglie) a Peter Dahlberg (Švédsko).

Z favoritů se dopředu dostal jen Angličan Carl Mason, který hrál 69 (-2) a dělí se o sedmé místo.

Obhájce titulu Peter Mitchell vydřel po dvou bogey na první devítce celkové skóre even par 71, což znamená dělené 20. místo. „Neputtoval jsem dobře," řekl Angličan. Jeho krajan Barry Lane zahrál 73, zatímco další Angličan, loni druhý Glenn Ralph, měl 76 ran, stejně jako Sam Torrance nebo Costantino Rocca.

Z českých zástupců Jiří Seifert zahrál 77 (+6) a Jan Juhaniak 79 (+8), což v celkovém pořadí znamená 70., respektive 75. místo. Seifert, který hrál na Casa Serena Open poprvé loni, měl dvě birdie a šest bogey. „Jaké já jsem nedal putty," zoufal si poděbradský profesionál.

Juhaniak, který startoval na Roztěži při premiéře turnaje v roce 2008, zahrál birdie na čtyřparové pětce a ještě po šesté jamce se držel na skóre jeden pod par, ale pak přišla dvě bogey za sebou. Od jedenácté do čtrnácté jamky předvedl sérii bogey-bogey-double bogey-bogey. „Někdy se mi povedlo zachránit, ale také jsem dost kazil," uvedl Juhaniak.

Úvodní kolo se hrálo za příjemného počasí, v mírném větru a za asistence dvou malých dešťových přeháněk.

Reklama