Hlavní obsah

Woodsův útok přišel pozdě

Poslední čtyři jamky Australian Masters zahrál Tiger Woods za 5 pod par, ale útok obhájce titulu přišel pozdě. Woods skončil o tři rány na čtvrtém místě. Vyhrál domácí Stuart Appleby.

Foto: Brian Synder, Reuters

Americký golfista Tiger Woods

Článek

Woods zůstane poprvé v profesionální kariéře, započaté v létě 1996, bez vítězství v sezoně. Před rokem vyhrál právě na Australian Masters svůj 82. turnaj, dva týdny poté svou autohavárií spustil lavinu odhalení ze soukromého života - a od té doby už to není Tiger Woods.

Za letošních třináct turnajů na rány skončil čtyřikrát v první desítce, ale nejlépe třikrát čtvrtý, jednou byl ještě šestý. Rovněž poprvé v kariéře nemá v držení žádný z turnajových titulů.

Dva eagly na konec

Woods zahrál ve finále na první devítce dvě birdie a dvě bogey. Exploze přišla v závěru druhé devítky: eagle na čtyřparové patnáctce, birdie na pětiparové sedmnáctce a eagle na závěrečném pětiparu.

"Je vidět, že jsem schopen dát dohromady dobré série, ale bohužel ne na celé kolo a tím spíše ne na 72 jamek," řekl Woods ke svému nedělnímu finiši ve Victoria Golf Clubu, kde výsledkem 65 vyrovnal své nejlepší skóre sezony. Rovněž 65 předvedl v 1. kole Barclays, úvodního turnaje play off FedEx Cupu.

Celkově Woods na Australian Masters zahrál -7 (69-71-72-65), když před finále ztrácel na první místo deset ran. Problémem bylo nejen puttování, ale v dešti a větru podle Woodse i nechtěné návraty ke staré technice švihu, který od léta předělává s novým koučem Seanem Foleym.

Osmnáctka nadějí

Od 2. do 5. prosince čeká Woodse ještě poslední letošní start, vlastní turnaj Chevron World Challenge, který je neoficiální součástí postsezony PGA Tour, ale počítá se do světového žebříčku. V Kalifornii hraje světová elita, ale v počtu jen osmnácti golfistů, což je pro Woodse šance konečně uspět.

Na Australian Masters se Woods musel sklonit před trojicí domácích, když vyhrál Stuart Appleby s -10 (71-69-69-65), o ránu horší byl dosavadní lídr Adam Bland (v neděli však 73) a třetí skončil s odstupem dalšího úderu Daniel Gaunt (ve finále 71).

Vítězný 39letý Appleby, který narozdíl od Woodse vyhrál letos i na PGA Tour, kde navíc nastřílel ve finále Greenbrier Classic 59 ran, inkasoval za titul 270 tisíc dolarů.

Woods měl za pouhý start v Austrálii bokem více než desetinásobek: tři miliony dolarů.

Konečné výsledky Australian Masters najdete zde

Reklama