Hlavní obsah

Watson vyhrál v La Jolle. Získal druhý titul na PGA Tour

Bubba Watson vyhrál o ránu nad Philem Mickelsonem na Farmers Insurance Open a získal svůj druhý titul na PGA Tour. Šestinásobný vítěz Tiger Woods předvedl nejhorší golf za svých dvanáct startů na Torrey Pines a skončil s odstupem patnácti ran až na děleném 44. místě.

Foto: Eric Risberg, ČTK/AP

Golfista Bubba Watson

Článek

Byla to nakonec bitva leváků. Bubba Watson zahrál ve finále u San Diega šest birdie, včetně závěrečné jamky, oproti jedinému bogey po trojputtu. S celkovým skóre -16 (71-65-69-67) tak porazil o jediný úder trojnásobného zdejšího šampiona Phila Mickelsona.

Mickelson (-15; 67-69-68-69) potřeboval na závěrečném pětiparu eagle, aby si vynutil play off, což se mu málem podařilo, když jeho třetí rána wedgí dopadla jen decimetry od jamky.

O třetí místo se na -14 dělili Jhonattan Vegas, který na závěrečné jamce při útoku druhou ranou zahrál krátkou pětkou železem do vody a zapsal si bogey, a Dustin Johnson, jehož finále za 66 ran žádné bogey nemělo a naopak přineslo birdie na posledních dvou jamkách.

Vegas, 26letý nováček tour z Venezuely, vyhrál před týdnem na Bob Hope Classic.

Kolo dne za 63 ran s osmi birdie na prvních devíti jamkách předvedl Nick Watney, který se nakonec dělil o šesté místo.

Tiger Woods poprvé v kariéře zahrál dvě kola za sebou na Torrey Pines - vyjma majoru - nad par a s výsledkem 1 pod par (60-69-74-75) zde také poprvé skončil mimo nejlepší desítku.

"Hraju dobře na driving range, ale zatím to nedokážu přenést na hřiště," řekl Woods.

Reklama