Hlavní obsah

Singh hodlá sesadit Woodse

NEW YORK

Fenomenální golfista Tiger Woods se již čtyři a půl roku drží na pomyslném trůnu pro nejlepšího golfistu světa. I letos má v čele světového žebříčku veliký náskok. Ani to ale některé jeho soupeře neodradí, Vijay Singh z Fidži tvrdě trénuje a chystá Woodsovu neotřesitelnou pozici brzy dobýt.

Foto: Augusta Chronicle

Vijay Singh

Článek

"Potřebuji se zlepšit, udělat krůček kupředu a dostihnout Tigera. On se nezhorší, takže se musím zaměřit na svou hru a zlepšit se já," předsevzal si Singh. "Nemyslím si, že jej mohu dohonit již letos, ale snad za rok nebo později. Bodově je tak daleko, že i když letos několikrát zvítězím, tak nebude snadné jej chytit. Není to úkol pro letošek, ale pro příští dva či tři roky," míní 40letý golfista.

Poprvé se stal Woods jedničkou mezi profesionálními golfisty 16. června 1997, v jednadvaceti let coby nejmladší hráč historie zůstal v čele týden. Poté se několikrát vystřídal s Erniem Elsem, Gregem Normanem i Davidem Duvalem, ale od 5. července 1999 jej už nikdo neohrozil.

Singh hrál v poslední době v životní formě - dvanáctkrát v řadě skončil na turnajích pokaždé v elitní desítce. Jeho série začala loni 24. srpna na NEC Invitational, kde obsadil dělenou šestou příčku, ale o víkendu v San Diegu skončila. Singh na tomto podniku propadl a dokonce nepostoupil ani do finálového cutu.

"Výpadek mě mrzí, ale na odhodlání postoupit na první místo žebříčku to žádný vliv nemá," uvedl poté, co ztratil šanci zaútočit na historický rekord Jacka Nicklause. Ten neskončil hůř než desátý na čtrnácti turnajích za sebou.

Nejdelší série umístění v Top-Ten na turnajích (od roku 1970):
14Jack Nicklaus (USA)1977
13Jack Nicklaus (USA)1973
12Jack Nicklaus (USA)1971 a 1975
12Vijay Singh (Fidži)2003/04
11Tom Kite (USA)1981
11Greg Norman (Austr.)1993/04

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.