Hlavní obsah

Spilková měla v Maroku radost, super to prý bude, až vyhraje

Agadir

Golfistka Klára Spilková opět ukázala, že by jednou mohla na okruhu Ladies European Tour (LET) myslet třeba i na vítězství. V marockém Agadiru dnes zahrála nejlepší kolo a skončila celkové osmá.

Foto: archiv Goram

Golfistka Klára Spilková

Článek

"Hned po skončení jsem byla ráda, že jsem tenhle výsledek zahrála, ale pak to vyprchalo. Mám dobrý pocit, ale neříkám, že jsem super super nadšená. Doufám, že to takhle půjde dál," řekla ČTK osmnáctiletá Spilková.

K dokonalé radosti jí chyběl turnajový vavřín. "To by byl super pocit a třešinka na dortu, ale ještě kousek k tomu chybělo," řekla golfistka.

Sebevědomá hráčka myslí na triumf v turnaji a třeba i první místo ve finančním žebříčku. "Je to můj dlouhodobý cíl, ale kdy to přijde, to nevím. Na pilu netlačím," řekla.

Loni až na poslední chvíli udržela kartu pro letošní rok. Ve finančním žebříčku skončila devadesátá. "Letos chci mít víc klidu a být výše," přála si Spilková a doplnila: "Chci hrát turnaje jako loni, užívat si to a být šťastná a spokojená."

V Agadiru se Spilkové daří nejvíce. Předloni tam při své premiéře na okruhu LET skončila sedmá, což je dosud její nejlepší výsledek. Letos byla jen o místo horší.

"Proč se mi tady daří? Cítím se tady dobře. Sedí mi tu úplně všechno, sluníčko, hřiště, jídlo, jsou tady dobrý lidi a výsledkem je, že mi to tady jde," řekla Spilková.

V Agadiru se Spilková mohla spolehnout na každou součást své hry. Před sezonou pracovala v hale na švihu a měla přesné rány do greenu. "Neudělala jsem nic špatně, šlo to bez hrubé chyby. Podržela mě i krátká hra a ve finále patování. Ze všeho trochu fungovalo výborně, z čehož mám radost," řekla.

Z Maroka míří Spilková domů, kde si dá tři až čtyři dny volna. Doufala, že pak už bude moci trénovat venku. "Snad už i u nás konečně přijde jaro a sluníčko," řekla hráčka, ale věděla, že Česko v neděli znovu pokryl sníh.

Znovu v akci na turnaji LET se Spilková objeví za necelý měsíc a půl v tureckém Beleku. "Předtím pojedu ještě trénovat do Anglie," plánovala.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články