Hlavní obsah

Trápící se McIlroy zkusí před Masters najít formu v San Antoniu

San Antonio

Trápící se golfista Rory McIlroy se na poslední chvíli přihlásil na turnaj PGA Tour v San Antoniu, kde se pokusí rozehrát před nadcházejícím Masters. Třiadvacetiletému hráči ze Severního Irska se v letošní sezóně nedaří a nedávno musel přenechat první místo ve světovém žebříčku Američanovi Tigeru Woodsovi.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Rory McIlroy by se rád vrátil na světový trůn.

Článek

"Je mi jedno, když desetkrát za sebou neprojdu cutem, jestli pak vyhraju major. Hlavní je vyhrávat velké turnaje," prohlásil McIlroy k dosavadním bídným výsledkům. Na začátku roku změnil dodavatele holí a nedaří se mu navázat na loňské úspěchy.

Změnit se to pokusí v závěru tohoto týdne na Valero Texas Open. Loni hráli v San Antoniu jen dva golfisté z první padesátky světového žebříčku, ale nyní tu budou ladit formu na Masters i další hvězdy Matt Kuchar, Ian Poulter a Charl Schwartz.

"Bylo to rozhodnutí na poslední chvíli, ale co jsem viděl, tak se mi to tu líbí. Měl by to být přínosný týden, zkusím vyladit svou hru před cestou do Augusty," řekl McIlroy. Hrát se bude o podíly z dotace 6,2 miliónu dolarů.

Reklama

Související témata: