Hlavní obsah

OBJEV: Ekonomickou krizi způsobili náruživí golfisté

Stará golfová pravda říká, že hráčův handicap vyjadřuje počet dní strávených v zaměstnání za měsíc. Pokud se podíváme na žebříček nejlepších českých byznysmenů, chápeme důvod ekonomické krize. Za vše můžou náruživí golfisté na pozicích, kde by měli rozhodovat o budoucnosti této země. Nikdo však nepracuje!

Článek

Realitní, cestovní, advokátní nebo sázková kancelář, mediální či marketingová agentura. Tam všude sedí nejlepší golfisté mezi byznysmeny. Singl handicap do 23. místa, ještě na 50. místě je muž s handicapem pod 16. To je kvalita. Šokuje 34. místo generálního ředitele trvale neprosperujícího státního podniku České dráhy, ale třeba nemluví s manželkou, hraje celý víkend a bojuje s rostoucí konkurencí od pondělí do pátku. Také předseda dozorčí rady ČEZ si z polostátního podniku udělal golfový klub s širokými možnostmi.

Na prvních dvou místech žebříčku jsou manželé, jinak jednatelé realitní kanceláře. Však je také celý trh s nemovitostmi v hluboké krizi. Třetí místo okupuje top manažer firmy na výrobu zdravotního materiálu. To je oblast, kde se nikdy příliš nemakalo a spoléhalo na státní kasu. Generální ředitel mediální agentury na čtvrtém místě žebříčku má, dejme tomu, styk se zajímavými lidmi v popisu práce.

Reklama