Hlavní obsah

Golfista Merrick vyrovnal rekord kanadského hřiště, Mahan ho ale přeskočil

Oakville

Tři birdie na posledních třech jamkách pátečního druhého kola RBC Canadian Open poslaly do čela turnaje Huntera Mahana. Pomohly mu totiž zkompletovat výsledek 64 ran, osm pod par, díky němuž předstihl i vynikajícího Johna Merricka, který v pátek nastřílel dokonce 62 ran a vyrovnal tím rekord hřiště.

Foto: Mark Blinch, Reuters

Americký golfista Hunter Mahan

Článek

Mahan přijel na kanadský šampionát s devátým místem z toho britského, třetího majoru sezóny, a to ho evidentně dobře naladilo. Vítěz pěti turnajů PGA Tour nyní směřuje za šestým triumfem - v pátek hrál na hřišti v Glen Abbey bezchybně a přidal osm birdie.

Mahan ocenil kondici hřiště a jeho nastavení pro turnaj. "Je skvělé," podotkl. "Mezi odpališti a greeny je to fantazie, greeny taky dobře jedou. Když to dobře trefíte, pak můžete na pětiparech útočit. Je zábavné tady hrát. Zdejší lidé odvedli dobrou práci, protože mohli nechat vyrůst rough a opravdu nám to ztížit, ale rozhodli se nechat hřiště hratelné, přestože zůstalo obtížné a nabízí řadu výzev."

Merrick byl spokojený

Merrick ztrácí na druhém místě dvě rány. V pátek ale odvedl precizní výkon korunovaný eaglem a deseti birdie. Vyrovnal tak rekord hřiště stanovený Leonardem Thompsonem v roce 1981 a vyrovnaný Andy Beanem o dva roky později (oba padly ještě na původním hřišti s parem 71) a Gregem Normanem v roce 1986.

"Byl to úžasný den, podotkl Merrick. Měl jsem skvělý start, když jsem na dvojce chipoval do eaglu. To mě uklidnilo. Hrál jsem vyrovnaný golf, trefil spoustu ran a proměnil hodně puttů," liboval si Američan, který v kariéře vyhrál jen jediný turnaj zámořské série – letos v únoru triumfoval na Rivieře Northern Trust Open.

"Potřebujete podat dobrý výkon po celé čtyři dny. Měl jsem pár dobrých kol na některých turnajích, ale potřeboval bych tady dát dohromady čtyři taková kola. V pátek jsem se cítil báječně a všechno si dokonale sedlo," hlásil Merrick.

Třetí zatím Bubba Watson

Třetí místo s odstupem čtyř ran na Mahana a dvou na Merricka zatím drží Bubba Watson, který po výsledku 67 ran hraje zatím devět ran pod par. "Neměl jsem žádné větší potíže. Když jsem skončil v roughu, měl jsem vždy šanci trefit green v regulaci. V posledních dvou dnech jsem netrefil jen dva greeny. Přihrávky železy mi jdou dobře, hrál jsem chytrý golf a spadlo mi tam i pár puttů," byl spokojený americký samouk.

Nejlepším Kanaďanem na domácím turnaji je velezkušený Mike Weir, který po prvním kole za 73 ran zahrál v pátek 67 úderů a posunul se na dělenou 26. pozici. Posledním kanadským vítězem byl v roce 1954 Pat Fletcher, který vyhrál na hřišti v Point Grey ve Vancouveru.

Reklama

Související témata: