Hlavní obsah

Golfistka Spilková útočí v Denhamu na premiérový titul! Před finále se dělí o vedení

Denham

Golfistka Klára Spilková pokračuje v Anglii ve skvělých výkonech. V sobotním druhém kole zopakovala na ISPS HANDA Ladies European Masters v Denhamu výsledek 66 ran a s dvanácti ranami pod par se vyhoupla do čela průběžného pořadí turnaje. O vedení se dělí spolu s nejlepšími hráčkami po pátečním kole Caroline Massonovou z Německa a Jihoafričankou Ashleigh Simonovou.

Foto: Karel Brázdil

Klára Spilková

Článek

Ránu za vedoucím triem je Australanka Bree Arthurová, další ránu pak ztrácí dvojice Marion Ricordeauová z Francie a Charley Hullová z Anglie.

Spilková začínala v sobotu na desítce a začala skvěle. Na prvních pěti jamkách nasázela tři birdie, nepřibrzdilo ji ani bogey na šestnáctce a vzápětí opět skórovala. Po obrátce dokázala přidat další tři "berdíky" a zvládla i závěrečnou sérii tří jamek. Zahrála v paru a udržela se v děleném vedení.

Spilková tak překonala deficit tří ran po prvním kole a srovnala krok se soupeřkami. Osmnáctiletá česká profesionálka jde za premiérovým titulem na Ladies European Tour a zároveň bojuje o místo na Ricoh Women´s British Open příští týden.

Držte palečky, vzkázala fanouškům

"Byl to vážně dobrý den," řekla Spilková na oficiálních stránkách tour. "Hřiště se mi líbí, greeny jsou velmi dobré, zamlouvá se mi i to, že fairwaye jsou trochu tvrdší a drajvy běží. Opravdu chci vyhrát, protože by to byl první triumf, a to by bylo něco zvláštního," doplnila.

"Yes!" radovala se pak Spilková na svém facebookovém profilu a vzkázala fanouškům: "Držte palečky!"

Massonová vedla po většinu dne po čtyřech birdie na první devítce, ale rozčarovalo ji bogey na poslední jamce. Čtyřiadvacetiletá naděje pro solheimcupový tým Evropy pak prohlásila: "Po tom finiši nejsem šťastná, škoda toho trojputtu na osmnáctce. Ale jinak se mi dařilo, hrála jsem dobře. Stále jsem ve vedení, takže to byly dva super dny."

Simonová, která rovněž nastřílela 69 ran, touží zapomenout na zklamání z loňského ročníku, kdy šla do finálového kola v Buckinghamshire Golf Clubu s náskokem dvou ran, ale neuspěla. "Doufám, že jsem se z toho poučila," podotkla čtyřiadvacetiletá hráčka z Johannesburgu.

Reklama

Související témata: