Hlavní obsah

Do čela v Greensboro se dostal nováček roku Huh

Greensboro

John Huh se na Wyndham Championship dostal do vedení. Nováček loňského roku na PGA Tour, figuruje se skóre 200 (-10) na první příčce společně s Patrickem Reedem, který ve třetím kole ztratil jednu ránu. Na děleném druhém místě jsou pak se ztrátou jedné rány další tři Američané Jordan Spieth, Bob Estes a Zach Johnson.

Foto: Mark Blinch, Reuters

Americký golfista Brendan Steele.

Článek

Huh přitom vstoupil do třetího kola velmi špatně a hned na druhé jamce zahrál triple bogey. Rozhodit se ale nenechal, uklidnil se deseti pary v řadě a na posledních šesti jamkách se vrátil do hry třemi birdie. A v těžkých sobotních podmínkách mohl být rád.

Hra byla totiž hned ráno přerušena poté, co bylo hřiště po silné přeháňce nehratelné. Pršelo pak celý den a hráči tak mohli zvedat a stavět své míče. Podobné podmínky se očekávají i v nedělním finálovém kole, proto se půjde brzy ráno znovu ve tříčlenných flightech ze dvou odpališť.

Obtížnost sobotních podmínek naznačují i další statistiky. Jen třináct hráčů se v sobotu dostalo pod par hřiště (70). Ve čtvrtek přitom bylo úspěšných 78 hráčů a v pátek 63.

O nejlepší výsledek dne se ve třetím kole postarali Američané Zach Johnson a Brendan Steele, kteří nastříleli 66 (-4). Prvnímu jmenovanému to pomohlo k posunu na dělené třetí místo, Steele ztrácí na samostatném devátém místě na vedoucí duo čtyři rány.

Reklama