Hlavní obsah

Dufner po triumfu na majoru: Nic moc se nezměnilo

Vítězství na posledním majoru sezóny PGA Championship prý život Jasona Dufnera naruby nepřevrátilo. Novopečený šampión prohlásil dva týdny poté, co převzal trofej a pozvedl ji k nebi, že stále chodí s odpadky a snídá v oblíbené restauraci jako dřív. "Moc se toho v mém životě nezměnilo. Žena se ke mně chová stejně a lidé okolo také. Je to snadné, když máte kolem sebe dobré lidi," podotkl.

Foto: Jeff Haynes, Reuters

Jason Dufner.

Článek

Navenek by se možná zdálo, že vítězství na jednom ze čtyř grandslamových titulů s člověkem prostě nutně zacvičí. Ovšem Dufner, který žije v alabamském Auburnu, si pochvaluje život na malém městě. Tam žádné excesy nepřipadají v úvahu.

"Jsem tu doma a všichni se dobře známe, takže mě po návratu vůbec nic nepřekvapilo," uvedl Dufner s tím, že určitou roli sehrála i skutečnost, že má nové číslo mobilu, které zná jen pár lidí. Měl tedy opravdu klid, přestože řada známých sportovců, včetně Charlese Barkleyho nebo Bo Jacksona, si našla cestu, jak mu popřát a vyjádřit podporu.

Nyní už Dufner myslí na to, aby se mu potřetí v řadě podařilo projít až do finálového podniku sezóny a FedExCupu Tour Championship. Zatím je v pořadí FedExCupu patnáctý, což by mu bohatě stačilo - závěrečný turnaj bude pro třicítku nejlepších.

"Nemám nějaká velká očekávání, nechci na sebe moc tlačit. Zkrátka to zkusím stejně jako v posledních pár letech," řekl flegmatický hráč, u něhož jen zřídka uvidíte nějaké emoce.

"Už jsem si odpočinul, psychicky jsem už připraven znovu soupeřit. V tom jsem vážně dobrý, dokážu se soustředit na to, co je přede mnou, a pustit se do toho," zakončil.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.