Hlavní obsah

Hráči týden klidu potřebovali. PGA Tour jde do finiše

Někteří už mleli z posledního, ale museli hrát. Jiní nemuseli, ale přesto hráli. Závěr sezóny na PGA Tour je v posledních letech kvůli play off FedExCupu velmi hektický. Aby také ne, vždyť jde o deset miliónů dolarů pro celkového vítěze! A to je suma, kvůli které hráči někdy i zapomenou na rodinu a zranění a hrají, dokud to jde.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Sergio García.

Článek

Pokles formy během roku u některých velkých jmen a nástup talentovaných mladíků dělá letošní FedExCup ještě zajímavějším. Tak třeba Sergio García - měl toho dost, ale bál se, že se nevejde mezi 70 nejlepších, kteří si zahrají už v tomto týdnu na BMW Championship.

A tak i přes touhu odpočinout si vyrazil před čtrnácti dny na Hřiště TPC Boston s jasným cílem. Získat potřebné body pro další pokračování v soutěži. Přestože jeho trochu nečekaný útok na vítězství nevyšel, v pořadí se výrazně posunul na momentální 24. příčku!

"Před týdnem jsem byl úplně bez energie. Nevím, jak jsem to v tomto týdnu mohl zvládnut. Teď si ale potřebuju odpočinout," přiznal Švéd Henrik Stenson, který nakonec využil Garcíovo zaváhání a na turnaji Deutsche Bank Championship na přelomu srpna a září zvítězil.

S titulem v kapse a jistotou startu na závěrečném turnaji TOUR Championship v příštím týdnu pro 30 nejlepších se mu na krátkou dovolenou cestovalo určitě klidněji. Týden klidu ale uvítali i další hráči, mezi nimi i obhájce celkového vítězství ve FedExCupu Brandt Snedeker.

"Těším se na to, že se konečně dostanu domů a trochu si odpočnu. Potřebuju dobít baterky," přiznal Američan, který se v posledních týdnech trápil, když na pěti turnajích ani jednou neskončil mezi nejlepší pětadvacítkou a dvakrát dokonce ani neprošel cutem.

Letos je volno už v polovině play off

Má ale nahráno, a tak v tomto týdnu v Illinois může být v klidu. V pořadí FedExCupu mu aktuálně patří devátá příčka a o start na závěrečném turnaji v Atlantě se bát nemusí. Zabojovat o něj naopak musí Rory McIlroy, který v loňském roce zažíval jiný příběh.

Po vítězství na Deutsche Bank Championship si připsal titul také na BMW Championship a jako největší aspirant na celkový triumf jel do Atlanty. Tam ale skončil až na desátém místě a pro deset miliónů dolarů si došel Snedeker.

Oproti loňské sezóně je ale letos jedna změna. Zatímco před rokem byl týden volna až před posledním turnajem, letos přišel už v polovině play off po úvodních dvou akcích. Zbylé dva turnaje se tak odehrají v tomto a následujícím týdnu.

"V loňském roce to hrálo proti mně. Cítil jsem, že mám formu, a tak bych nejradši jel na TOUR Championship rovnou z předešlého BMW... Na druhou stranu si ale někdy potřebujete odpočinout," ví moc dobře McIlroy.

Jak si odpočal nejen on, můžete sledovat už od čtvrtečního večera, kdy je na programu první kolo BMW Championship. Přímým přenosem ho bude vysílat Golf Channel.

Reklama