Hlavní obsah

Golfista Furyk drží vedení, Woods se vrátil do boje o titul

Finálové kolo turnaje BMW Championship slibuje obrovské drama. Ve třetím kole totiž průběžní lídři Američané Jim Furyk s Brandtem Snedekerem příliš neskórovali a dali tak šanci ostatním, aby se na ně dotáhli. Toho nejvíce využili jejich krajané Steve Stricker a Tiger Woods, kteří se posunuli na druhé, respektive páté místo. Neděle rozhodne.

Foto: Jim Young, Reuters

Americký golfista Jim Furyk.

Článek

Furyk v pátek nastřílel fantastickou 59 a dotáhl se na vedoucího Snedekera. A přestože v sobotu dokázal ze svého skóre upsat pouhé dvě rány, ve vedení se osamostatnil (-13). Snedeker totiž došel třetí kolo v paru a pohoršil si na třetí příčku (-11).

"Mým dnešním cílem bylo zahrát dobré číslo a dostat se do pozice, abych mohl vyhrát tento turnaj. Mohlo to být lepší, především kvůli té ztracené ráně na osmnáctce, ale jsem v dobré pozici," prohlásil po třetím kole lídr průběžného pořadí Furyk.

Na druhé místo se posunul Stricker. Ten z elitní desítky zaznamenal nejlepší sobotní výsledek 64 (-7) a celkově s dvanácti ranami pod par ztrácí na vedoucího Furyka jedinou ránu.

Woods byl po pátečním výsledku ránu nad par trochu zklamaný, ale náladu si spravil v sobotu. Zahrál za -5 a vrátil se do hry o titul, když z páté pozice ztrácí čtyři rány. A to především díky sobotní sérii sedmi jamek (6 až 12), na kterých si připsal šest birdie.

"Měl jsem tam dobrou sérii, díky které jsem se dostal do pozice, která mi zítra zaručuje určitou šanci," pochvaloval si první hráč světa, který útočí už na letošní šesté vítězství na PGA Tour. V Illinois by ale bylo premiérové v rámci play-off.

McIlroy se stále trápí

To vyvrcholí v příštím týdnu na hřišti East Lake v Atlantě, kam se podívá třicet nejlepších z pořadí FedExCupu. Mezi nimi bude s určitostí chybět Rory McIlroy, který se v tomto týdnu jako během většiny letošní sezóny trápí a patří má 68. příčka ze 70 startujících hráčů.

Někteří hráči ale stále o svou šanci startovat na TOUR Championship bojují. Jsou mezi nimi třeba Nick Watney, Luke Donald, Bubba Watson, Rickie Fowler nebo Dustin Johnson.

Reklama

Související témata: