Hlavní obsah

Na Stensona nikdo nemá. Švédského golfistu v Atlantě jen marně stíhají

Atlanta

Nikdo nehraje v posledních dvou měsících lepší golf než Henrik Stenson. Výjimkou není ani Tour Championship v Atlantě, kde vrcholí sezóna zámořské PGA Tour. Po 54 jamkách vede ve finále FedExCupu švédský profesionál s luxusním náskokem čtyř ran před Dustinem Johnsonem. V průběhu sobotního kola měl přitom i větší náskok, když se jeho nejbližší pronásledovatel z pátku Adam Scott propadal pořadím.

Foto: Tami Chappell, Reuters

Henrik Stenson sleduje dráhu svého úderu na šestém greenu během golfového turnaje v Atlantě.

Článek

Scott totiž v sobotu zahrál čtyři rány nad par a v podstatě se odhlásil z boje o titul na East Lake a zároveň i o vítězství ve FedExCupu a s ním spojeným pohádkovým bonusem ve výši 10 miliónů dolarů. V případě vítězství mohl navíc Australan myslet na titul hráče roku zámořského okruhu. Jenže. Sobotu nezvládl a vše má v rukou Henrik Stenson.

Ten v polovině sobotního kola vedl už o devět ran, pak mu ale déšť do skórkarty přinesl čtyři bogey na druhé devítce. „Budu na to koukat z té lepší stránky. Začal jsem den s náskokem čtyř ran a stejný rozestup je i na konci dne. A to je to, na čem záleží," podotkl Stenson.

Přesto má Stenson stále luxusní pozici, kterou by byl hřích prohospodařit. Pokud by se mu to přece jen „povedlo", nejspíš by musel zlomit ne jednu hůl (jako minulý týden na BMW Championship), ale rovnou všechno náčiní v bagu.

Woods je ze hry

Na třetím místě za Stensonem a Johnsonem je zkušený lišák Stricker, který ztrácí pět ran, další čtyři hráči pak dělí čtvrté místo. Ze hry už je prakticky od pátku Tiger Woods, jenž přitom vstupoval do závěrečného turnaje jako jednička průběžného fedexcupového pořadí. V sobotu alespoň poprvé na turnaji pokořil par hřiště, když zahrál v East Lake 69 ran.

Woods v pátek po dokončení kola prohlásil, že mu dochází šťáva. Přitom letos neodehrál tolik turnajů jako třeba Stenson. Zatímco Tiger nastoupil na sedmnácti podnicích, jeho švédský rival startoval hned v pětadvaceti turnajích na dvou nejprestižnějších světových tour v USA a Evropě.

„V neděli si chci jen dobře zahrát a posunout své skóre co nejníže," utrousil Woods, jenž pak bude chtít dobít baterky před startem v Presidents Cupu, který je na programu za dva týdny.

Reklama

Související témata: