Hlavní obsah

Golfové hvězdy se v poušti teprve rozehřívají

Abú Zabí

Tři hráči se srovnali na čele HSBC Golf Championship v Abú Zabí. Španěl Rafael Cabrera-Bello, Francouz Romain Wattel a Angličan Matthew Baldwin nastříleli ve čtvrtečním úvodním kole v Emirátech pět ran pod par a před smečkou sedmi pronásledovatelů mají náskok pouhé jedné rány. Hodně se očekává od Roryho McIlroye, který zvládl první kolo s dvěma ranami pod par a zatím dělí devatenáctou příčku.

Článek

Cabrera-Bellu potěšil finiš prvního kola, když na posledních pěti jamkách třikrát skóroval do birdie. "Pro mnoho z nás je to první kolo v novém roce. Uplynulých pět týdnů jsem nebyl na turnaji, jen jsem trénoval a snažil se udržet v kondici, ovšem to není to samé, jako bych hrál. Takže mě ten výkon samozřejmě těší," uvedl Španěl.

"Dobře jsem začal, udržel nervy na uzdě a co víc, hrál jsem to, na co mám. V Abú Zabí je to těžké – musíte dobře drajvovat, protože rough je tady hodně obtížný a není jednoduché se z něj vyhrát," zdůraznil.

Baldwin si hýčká formu z minulého měsíce, kdy na Nelson Mandela Championship skončil druhý a byl to jeho vůbec nejlepší výsledek na European Tour v kariéře. Ve čtvrtek předvedl v poušti sedm birdie a dvě bogey. "Hrál jsem dobře v Jižní Africe a doufám, že v tom budu pokračovat i tady," podotkl. "Toto kolo mi dává sebedůvěru. Možná je ve vzduchu vítězství, nikdy nevíte," usmál se.

Wattel má taky na začátku nové sezóny dobrou fazonu, v probíhajícím ročníku Race to Dubai už stihl dvě umístění v elitní pětce a rád by přidal další. Dvaadvacetiletý Francouz ani jednou nechyboval a přidal pět birdie. "Hodně mě to potěšilo, Abú Zabí je opravdu velký test herní připravenosti," utrousil Wattel.

Evropský rydercupový kapitán Paul McGinley zahrál 68 ran, úřadující šampión z British Open Phil Mickelson se naopak pod par neprostřílel – nasbíral 73 ran, když zahrál sedmnáct parů a k nim přihodil bogey.

Reklama

Související témata: