Hlavní obsah

V Torrey Pines vyhrál Stallings, chybu nezopakoval

Hodně nečekaného vítěze má letošní turnaj Farmers Insurance Open. Stal se jím Scott Stallings, který se v posledních měsících spíše trápil. Jenže v Torrey Pines se v uplynulém týdnu trápili skoro všichni hráči, když mohl vyhrát takřka kdokoliv. Nakonec měl nejpevnější nervy Stallings, který slaví třetí vítězství na PGA Tour v kariéře.

Foto: Gregory Bull, ČTK/AP

Scott Stallings s trofejí.

Článek

V neděli už se na hřišti neobjevily dvě největší hvězdy Tiger Woods a Phil Mickelson. Woods senzačně nezvládl cut po třetím kole a po jednom z nejhorších kol v kariéře z turnaje vypadl, Mickelson musel už po druhém kole odstoupit kvůli přetrvávajícím bolestem zad.

Šanci tak dostali jiní a na těžkém hřišti South to byla drsná golfová bitva. V jednu chvíli dělilo vedení dokonce devět hráčů a ještě v poslední hodině mohlo na titul pomýšlet osm golfistů. Nejpevnější nervy nakonec předvedl Stallings, který díky birdie na osmnáctce vyhrál o ránu.

Poučil se tak z rok staré situace, kdy byl na Humana Challenge na poslední jamce v podobné situaci. Tehdy skončil jeho míček ve vodě, které se tentokrát Stallings na pětiparu druhou ranou vyhnul a po dvou puttech dosáhl na vysněné birdie. Poskočil tak na skóre -9, což se nikomu dalšímu nepodařilo.

"Přiznávám, že jsem si to, co se mi stalo před rokem, vybavoval na osmnácté jamce po celou dobu. Nebylo to ale v tom smyslu, abych hlavně netrefil vodu. Myslel jsem pouze na to, abych si dal na všechno pozor," přiznal později šťastný vítěz.

Ten neprožíval zrovna snový start do nové sezony, když z pěti turnajů na třech neprošel cutem a nejlepším umístěním bylo dělené 47. místo z CIMB Classic. V posledních deseti turnajích sezony uplynulé to přitom nebylo o moc lepší, když na cut nedosáhl v pěti případech a nejlépe skončil dělený třiadvacátý The Greenbrier Classic. I proto přišlo vítězství jak blesk z čistého nebe.

"Na této tour nemáte příliš mnoho příležitostí k tomu vyhrát turnaj. Věděl jsem, že tentokrát tu šanci mám a šel jsem si pro vítězství," dodal Stallings, který sice zaznamenal na posledních jedenácti jamkách šest birdie, ale také dvě bogey. Během celého dne navíc trefil jen čtyři fairwaye.

Tu nejdůležitější, na poslední jamce, ale zasáhl a pro vítězné birdie si došel. Následně pak mohl sledovat marné snažení trápících se hráčů, kteří se pokoušeli dosáhnout na jeho výsledek. Když pak lídr po třetím kole Gary Woodland zahrál na předposlední jamce double bogey, bylo rozhodnuto.

Reklama