Hlavní obsah

Mickelson v Arizoně hraje, na vedoucí duo však ztrácí

Phoenix

Jednou z hlavních neznámých před turnajem Phoenix Open bylo, zda se na start postaví obhájce titulu Phil Mickelson. Ten nakonec zvládl v posledních dnech přeprat bolest zad, na hřišti však trochu bojoval se svou hrou a na vedoucí duo Bubba Watson, Y. E. Yang ztrácí po úvodních jamkách už sedm ran. V pátek tak bude bojovat o cut.

Foto: Gregory Bull, ČTK/AP

Golfista Phil Mickelson.

Článek

Mickelson tak sice potěšil své věrné arizonské fanoušky svou přítomností na hřišti, hrou jim však tentokrát příliš často radost nedělal. Začínal na druhé devítce a hned na třetí jamce si připsal po vodě double bogey. Pak sice zaznamenal pět birdie, ale v závěru kola také tři bogey a došel v paru.

"Má záda jsou v pohodě, hra ale trochu pokulhávala," přiznal novinářům Mickelson, který musel kvůli bolestem zad v minulém týdnu opustit po druhém kole Torrey Pines. "Na hřišti jsem nechal několik ran. Někdy jsem švihal bezmyšlenkovitě," dodal Lefty.

Lepší náladu měli po prvním kole letošního ročníku Waste Management Phoenix Open Watson s Yangem, kteří se oba dostali na průběžné skóre -7 shodně díky osmi berdíkům a jedinému bogey. Yang ho zaznamenal na sedmičce, Watson zaváhal na jedenáctce.

O třetí místo se dělí sedm hráčů

"Když na tomto hřišti dobře trefujete míček, máte šanci zahrát dobré číslo. Já dnes trefil spoustu greenů a neudělal příliš chyb, když jsem neminul mnoho fairwayí. Hrál jsem solidně," pochvaloval si po dohrání svého kola předloňský šampión Masters.

Na toho se díky závěru v podobě dvou birdie na posledních dvou jamkách nakonec dotáhl také Yang, který zahrál celkově druhou devítku senzačně za 30, šest ran pod par. "Myslím si, že zde musíte být agresivnější více než na ostatních turnajích," popsal svůj klíč k úspěchu Korejec.

Na děleném třetím místě je se ztrátou jediné rány hned sedm hráčů, mezi nimi třeba i Harris English, Chris Kirk nebo Pat Perez. O další ránu zpět na dělené desáté příčce jsou pak mimo jiné Hunter Mahan, Keegan Bradley, Ryan Moore nebo Tommy Gainey.

Reklama