Hlavní obsah

Francouz Levy drží v Číně vedení, útočí na první titul

Francouz Alexander Levy může i po třetím kole v Číně pomýšlet na svůj premiérový titul na European Tour. Na Volvo China Open je po sobotě se skóre 200 (-16) o tři rány před druhým Španělem Alvaro Quirosem, třetí Fin Mikko Ilonen je o další ránu zpět.

Foto: Profimedia.cz

Alexander Levy.

Článek

Levy se do vedení na hřišti v klubu Genzon dostal v pátek, kdy ho na první příčku leaderboardu katapultovalo skóre 62 (-10). V sobotu sice zahrál o osm ran hůře, ale i tak si průběžné vedení udržel. A jeho náskok mohl být ještě větší.

Třiadvacetiletý Francouz totiž v sobotním třetím kole na posledních pěti jamkách ztratil dvě rány, přesto může pomýšlet na premiérový titul na nejprestižnějším evropském okruhu.

"Dnes bylo těžké zůstat soustředěný, ale dokázal jsem to a zahrál několik dobrý ran. Z dnešního kola mám radost," přiznal mladý Francouz, jehož nejlepším dosavadním výsledkem na European Tour je třetí místo z loňského BMW International Open.

Před nedělním finálovým kolem, které mu může změnit život, je v pohodě: "Chci si to hlavně užít, protože místní hřiště je krásné. Chtěl bych hrát tak dobře, jako v úvodních třech kolech a vychutnat si to. Asi budu nervózní, ale to neznamená, že bych měl hrát špatně."

Reklama