Hlavní obsah

Kisner vede i po třetím kole PGA Championship

Charlotte

Poslední major golfové sezony PGA Championship vede i po třetím kole Američan Kevin Kisner. Pětadvacátý hráč světového žebříčku, který na PGA Tour zatím vyhrál dva turnaje, má skóre -7 a je v čele o jednu ránu před americkým krajanem Chrisem Stroudem a Hidekim Macujamou, který se může stát prvním japonským vítězem majoru.

Foto: ČTK

Americký golfista Kevin Kisner ve třetím kole turnaje PGA Championship.

Článek

Třiatřicetiletý Kisner sobotu zakončil s výsledkem +1, nejvíce mu zatrnulo na šestnáctce, kdy po utopeném míčku zapsal double bogey. "Poslední kolo bude velký boj," připomněl vyrovnané čelo turnaje. Jen o dvě rány totiž zaostávají další Američan Justin Thomas a Jihoafričan Louis Oosthuizen. Kisner může životní úspěch slavit při startu na teprve 12. majoru v kariéře.

Největší favorit před začátkem turnaje na hřišti v Quail Hollow poblíž Charlotte Jordan Spieth ztratil šanci završit kariérní Grand Slam už v sobotu. Třetí kolo vítěz British Open odehrál v paru a na čelo ztrácí deset ran.

"Jako malý jsem neměl v deníku napsáno, že potřebuju vyhrát kariérní Grand Slam jako nejmladší hráč v historii. To nebylo mým cílem," řekl čtyřiadvacetiletý Spieth po třetím kole. "Cílem bylo přijet sem a čekat, co se stane," dodal golfista, dělící se před dnešním závěrem až o 37. místo.

Reklama