Hlavní obsah

Golfistka Spilková si finále Evian Championship nezahraje

Evian-les-Bains

Golfistka Klára Spilková na závěrečném majoru sezóny Evian Championship neprošla cutem. Ve druhém kole více chybovala, než skórovala, celkem měla šest ran nad par a obsadí dělené 88. místo.

Foto: Ladies European Tour

Klára Spilková

Článek

V čele turnaje, který je zkrácen na tři kola, je před nedělí Moriya Jutanugarnová z Thajska, která se skóre -9 vede o ránu před Japonkou Ajako Ueharaovou.

Spilková vstupovala do druhého kola na hranici cutu, startovala z desáté jamky a udělala tři bogey v řadě. Sice zahrála na pětiparu birdie, ale sedm jamek před koncem zapsala double bogey, poté dvě bogey a závěrečnými dvěma birdie jen zkorigovala výsledek.

Na postup do finálového kola scházely Spilkové tři rány a nenapodobila své výkony z PGA Championship a British Open, na kterých letos cutem shodně prošla.

Po Evian Championships má Spilková před sebou dva turnaje série LET a poté koncem srpna začne boj o kartu na elitní americkou LPGA.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.