Hlavní obsah

Vlčková bojuje o kartu na LPGA, Spilková neprošla cutem

Daytona Beach

Golfistka Karolína Vlčková má šanci vybojovat účast v americké sérii LPGA. Ve finále kvalifikace prošla po čtyřech kolech cutem a čeká ji nedělní finále, naopak Klára Spilková neuspěla.

Foto: Ladies European Tour

Klára Spilková, archivní snímek.

Článek

Dvojnásobná nejlepší česká amatérka Vlčková, která je od letoška profesionálkou, má po čtyřech dnech skóre +1 a je na děleném 34. místě. Hráčka, které dělá na hřištích v Daytona Beach caddie David Carter, vítěz turnaje European Tour Irish Open z roku 1998, tak s jistotou postoupila mezi sedmdesátku do finále.

V nedělním kole bude bojovat o postup do elitní dvacítky, za kterou zaostává o dvě rány. Prvních dvacet hráček si zajistí plnou hrací kartu na LPGA 2018.

Vítězce turnaje LET z Rabatu Spilkové se nedařilo na hřištích Jones a Hills skórovat. Zahrála pět ran nad par, byla 72. a o ránu ji minul postup. Ještě tři jamky před koncem čtvrtého kola přitom měla finále na dosah, ale v závěru udělala dvě bogey.

"Na poslední jamce jsem dala trojpat a nad věcí rozhodně nebyla (to si každý dokáže představit). Byla jsem pěkně naštvaná, jak to každý z nás občas umí," napsala Spilková na sociálních sítích. "Dostala jsem ze sebe všechny emoce a teď to ve mně pomalu začíná uzrávat. Je to tak, jak to má být, a ze zkušenosti vím, že občas špatná zkušenost je nakonec ta nejlepší a nejcennější," uvedla.

Z Ameriky se Spilková přesune do Dubaje, kde se příští týden zúčastní finále evropské série LET. "Moc se tam těším a tady také přeju Káje (Vlčkové), ať jí to tam v neděli padá a splní si svůj americký sen," uvedla Spilková.

Reklama

Související témata: