Hlavní obsah

Woods vypadl v prvním kole MS ve hře na jamky

WENTWORTH

Nejlepší golfista světa Tiger Woods ve čtvrtek překvapivě vypadl už v prvním kole mistrovství světa ve hře na jamky. V britském Wentworthu favorizovaný Američan nestačil na krajana Shauna Micheela, který získal tři jamky před koncem nedostižný náskok čtyř vítězství.

Článek

Třicetiletý Woods dva měsíce neprohrál, má za sebou sérii pěti vítězných turnajů, ale v Británii neuspěl. Na světový šampionát ve hře na jamky se přitom vrátil po osmi letech a zúčastnil se ho teprve podruhé.

Zatímco v roce 1998 postoupil až do finále, tentokrát vypadl už v prvním kole. V duelu s Micheelem vyhrál souboj na první ze šestatřiceti jamek, ale další čtyři jamky pro sebe získal outsider a vedení už nepustil. Woods špatně puttoval a po dvou měsících skončila jeho spanilá jízda, která začala na hřišti o čtyři hodiny cesty dále na British Open.

Micheel je sice ve světovém až na 77. příčce, ale před necelým měsícem ukázal svůj potenciál, když skončil za Woodsem druhý na elitním turnaji PGA Championship. Nyní už suveréna porazil.

V prvním kole vypadl se Švédem Robertem Karlssonem také další Američan Jim Furyk, který po nedělním triumfu na Canadian Open poskočil na druhé místo světového žebříčku. Na hřišti nedaleko Londýna dnes naopak uspěl obhájce titulu Michael Campbell.

Reklama