Hlavní obsah

Prezident lyžařské federace měl pro MS v Liberci jen chválu

LIBEREC

Jen slova chvály měl pro mistrovství světa v Liberci prezident Mezinárodní lyžařské federace Gian Franco Kasper. Největší sportovní podnik v České republice označil za milník v historii šampionátů. "Poprvé se stalo, že by mistrovství světa úspěšně zorganizovala země, která by neměla tolik favoritů na medaile," prohlásil Kasper.

Článek

Líbila se mu zejména kulisa. "V některých dnech přišla skvělá návštěva a mohla by dosáhnout celkem 180 000 až 200 000 diváků," uvedl. Celkový počet návštěvníků se nakonec vyšplhal na číslo 170 730.

Kaspera nadchla plná náměstí při vyhlašování výsledků a udělování medailí. "Setkávají se tam fanoušci a úspěšní sportovci celého světa, byly tam cítit emoce," řekl funkcionář.

Ocenil i organizátory a město, jak se dokázali vypořádat s přívaly sněhu, kvůli kterému musel být v Liberci dokonce vyhlášen kalamitní stav. Přitom před šampionátem se hovořilo o tom, zda vůbec bude v nízko položeném Vesci na čem lyžovat.

"Byly to hodně náročné podmínky pro organizátory i pro diváky, ale závody se nakonec podařilo udělat velmi kvalitní jak na Ještědu, tak ve Vesci," řekl Kasper. "Nebylo to za daných podmínek vůbec snadné, ale organizátorům se to podařilo," prohlásil.

Připustil, že byl i trochu překvapen. "Nečekal jsem, že to bude tak kvalitní šampionát, protože jsme se strachovali o sníh, organizátoři neměli tolik zkušeností, ale nakonec se tyto obavy rozplynuly," řekl Kasper.

Příští mistrovství světa v klasickém lyžování se uskuteční v norské metropoli Oslu od 23. února do 6. března 2011.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.