Hlavní obsah

Výstavba olympijského stadiónu v Londýně je v předstihu

LONDÝN

Výstavba olympijského stadiónu pro hry v Londýně 2012 pokračuje rychleji, než bylo původně plánováno. Podle organizátorů jsou už hotové všechny přípravné práce a vlastní konstrukce arény pro 80 tisíc diváků začne s tříměsíčním předstihem. Výstavba přitom měla původně začít až v srpnu.

Článek

"Vykopali jsme asi 800 tisíc tun zeminy, zbořili desítky budov a nyní můžeme ve velkém předstihu začít se stavbou," řekl v úterý předseda organizačního výboru (ODA) John Armitt agentuře Reuters.

Předčasný začátek výstavby stadionu za 496 miliónů liber (asi 16,3 miliardy korun) značně ulehčil organizátorům život. Situace kolem prací byla totiž často srovnávána s londýnským fotbalovým stánkem Wembley, který byl po vleklých průtazích dokončen s téměř dvouletým zpožděním.

ODA také prohlásila, že během prací bylo nalezeno malé množství radioaktivního materiálu. "Je to vzpomínka na průmyslovou zónu, která zde v posledních sto letech stála. Vše je ale pod kontrolou a nehrozí žádné nebezpečí. V nejbližších týdnech bude nashromážděné množství odvezeno a zlikvidováno," dodal Armitt.

Reklama

Související témata: