Hlavní obsah

Dvořák se rozhodl startovat na olympiádě

PRAHA

Desetibojař Tomáš Dvořák se v pondělí i přes bolavou pravou achilovku rozhodl startovat na olympijských hrách a v úterý nad ránem měl dorazit do Atén. "Všichni mi říkali, ať jedu, tak jsem je poslechl," vzkázal do dějiště her. Se zdravím Dvořák laboruje už od květnového mítinku v Götzisu, kdy se mu noha ozvala poprvé.

Foto: ČTK

Tomáš Dvořák

Článek

"Poslední dva týdny jsem opravdu přemýšlel o tom, že ani startovat nebudu, protože jsem si nechtěl ještě víc ublížit," prohlásil 32letý Dvořák, kterého k cestě na OH přiměl dobrý pocit z výškařského tréninku.

Těsně před cestou zkusil i tyč, při níž dost trpěl, ale letenku do Atén už kvůli tomu nerušil. Navázat na třetí místo z Atlanty 1996 a šestou příčku ze Sydney 2000 pro něj bude těžké, přesto by rád předvedl výkon přes 8300 bodů. Tak zní jeho optimistický odhad, opatrněji říká, že hlavně chce dokončit všechny disciplíny. Nejhorší pro něj bude zřejmě druhý den, kdy se vážným testem bolavé nohy stanou překážky, skok o tyči i závěrečná patnáctistovka.

Proti původnímu záměru se rozhodl odcestovat do Atén už včera večer Jan Železný, jehož čeká už pátá olympiáda. Příčinou jeho urychleného odletu je bolest úponu achilovky v levé noze, od níž mu má pomoci vyhlášený fyzioterapeut Pavel Kovář, jenž v Aténách působí u české výpravy.

Reklama