Hlavní obsah

Během skoků v Liberci okradli v hotelu zloději zástupce FIS

LIBEREC

Neznámý zloděj okradl v sobotu odpoledne v hotelu Zlatý lev v Liberci představitele Mezinárodní lyžařské federace (FIS) a zaměstnance německé televizní společnosti ARD, kteří přijeli na Světový pohár ve skoku na lyžích. Z pěti pokojů pachatel odcizil pět notebooků a také peníze a fotoaparát. ČTK to v neděli řekl mluvčí SP Zdeněk Soudný.

Článek

"Mezi poškozené hosty patří rovněž asistent technického delegáta FIS Minemuru Jutaka z Japonska a rozhodčí Hiroki Chonan," dodal Soudný. Mluvčí severočeské policie Jarmila Hrubešová uvedla, že se ztratilo také 1200 eur - tedy více než 30.000 korun. Celková škoda zatím není přesně známá, předběžně dosahuje několik set tisíc korun.

"Případ vyšetřujeme. Hotel má vlastní ochranku a mezi opatření proti zlodějům patří i vstup na čipové karty," konstatovala Hrubešová. Podle ní se kromě vloupání do pokojů v hotelu Zlatý lev nestal v Liberci a okolí během Světového poháru žádný závažnější trestný čin.

"Manažer hotelu odmítl odpovědnost za krádeže a neuvedl, jak hotel uhradí hostům vzniklou škodu. Chování manažera i personálu rozhořčilo všechny okradené i členy organizačního výboru Světového poháru," prohlásil Soudný. V čtyřhvězdičkovém hotelu nocovaly v minulých letech významné sportovní celebrity, kromě jiných i fotbalové hvězdy vítěze Ligy mistrů AC Milán.

"Krádeže velice litujeme a nepříjemnou situaci jsme od začátku řešili. Ředitel hotelu oznámil událost pojišťovně a informoval o tom poškozené hosty. Za odcizené věci obdrží náhradu. Policii jsme předali záznamy z bezpečnostních systémů v hotelu," konstatovala mluvčí hotelu Zlatý lev Michaela Winklerová.

Na dveřích vykradených pokojů se nenašly žádné stopy po vylomení nebo po jiném hrubším násilí. Podle Winklerové je hotel proti krádežím moderně zajištěný a pachatel musel být zkušený a dobře vybavený.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.