Hlavní obsah

Northugův mladší bratr je juniorským mistrem světa ve sprintu

HINTERZARTEN

Norsku roste další elitní běžec na lyžích z rodu Northugů. Thomas Northug, mladší bratr současného lídra Světového poháru Pettera, v pondělí na juniorském mistrovství světa v Hinterzartenu vybojoval zlatou medaili ve sprintu. Nejlepší z českých běžců Jan Bartoň skončil jedenáctý.

Článek

Devatenáctiletý Thomas Northug vyhrál kilometrový sprint volnou technikou před svým krajanem Paalem Golbergem. Napodobil tak o čtyři roky staršího sourozence, jenž má na kontě pěti juniorských titulů.

Thomas Northug nedal soupeřům šanci. "Úžasné. Cítil jsem, že jsem silný," uvedl bratr trojnásobného mistra světa z Liberce. Od Pettera dostal textovou zprávu s radou, aby se soustředil na další závody. "Pojedu všechno a myslím, že největší šance mám ve skiatlonu. Petter psal, že si mám dát pozor, aby nespadl," dodal.

Petter Northug, jenž má ještě jednoho bratra Evena, zcela ovládl juniorské MS v roce 2006 v Kranji, kde získal tři zlaté medaile.

Mistrovství světa juniorů v klasickém lyžování v Hinterzartenu (Německo):
Sprint volnou technikou - 1,3 km:
Junioři: 1. T. Northug, 2. Golberg (oba Nor.), 3. Pellegrino (It.), ...11. Bartoň, 30. Máka (oba ČR).
Juniorky: 1. Brodinová (Švéd.), 2. Östbergová, 3. Slindová (obě Nor.), ...29. Grohová (ČR).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.