Hlavní obsah

Lyžař Řezáč doběhl čtvrtý na Marcialonze

PREDAZZO

Dálkový běžec na lyžích Stanislav Řezáč skončil na čtvrtém místě na italské Marcialonze. Čtvrtý závod FIS Marathon Cupu na 70 kilometrů klasickou technikou dnes vyhrál vítěz Jizerské padesátky Švéd Oskar Svärd. Řezáč za ním zaostal o 29 sekund, od stupňů vítězů ho dělilo necelých 16 sekund. Další český zástupce Petr Novák doběhl patnáctý.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Stanislav Řezáč

Článek

"Jsem zničený, byla to tvrdá dřina," uvedl Řezáč v tiskové zprávě svého Patria Direct Teamu. "Jelo se mi dobře a nikde jsem vyloženě nerupnul. Byl bych spokojenější, kdyby to bylo třetí místo. Mám na to, abych byl do konce sezony FIS Marathon Cupu zpátky na bedně," prohlásil šestý muž průběžného pořadí seriálu, který vede Svärd.

O stupně vítězů Řezáč přišel na trati v údolích Val di Fassa a Val di Fiemme v závěrečném čtyřkilometrovém stoupání. "Ani v posledním kopci to nebylo špatné - odjel jsem Alsgaardovi i Andersu Auklandovi, jenže na ty tři vpředu jsem zkrátka neměl," řekl Řezáč. Vedle vítězného Svärd byli rychlejší další Švéd Jerry Ahrlin a Nor Jörgen Aukland.

Pětapadesát kilometrů jeli elitní běžci relativně v klidu, až pak se začalo závodit zostra. "Všichni za to začali brát a pod kopcem na Cavalese už jsem vůbec nevnímal," řekl Novák. "S premiérou jsem spokojený, i když se teď nemůžu hýbat," dodal.

Reklama