Hlavní obsah

Vejnarová "pohřbila" smíšenou štafetu biatlonistů v Pokljuce

POKLJUKA

Českým biatlonistům vůbec nevyšla úvodní smíšená štafeta této sezony Světového poháru. V Pokljuce ji hned na úvodním úseku "pohřbila" Zdenka Vejnarová, která musela na tři trestné okruhy. Barbora Tomešová navíc absolvovala další dva a se svými kolegy Jaroslavem Soukupem a Michalem Šlesingrem nakonec nebyli vůbec hodnoceni. Šlesingr byl totiž v posledním kole dostižen.

Článek

Těsné vítězství vybojovali Švédové, jejichž finišman Carl Johan Bergman se dostal do čela sedm set metrů před cílem. V patách měl Ukrajince Sergeje Sedněva a Martina Fourcada z Francie, kteří se v cíli vtěsnali do odstupu sekundy a tří desetin. S Bergmanem se z prvenství radovali Helena Ekholmová, Anna Carin Zideková a Fredrik Lindström.

Z dvaadvaceti štafet nebylo hodnoceno celkem pět.

Světový pohár v biatlonu v Pokljuce (Slovinsko):
Smíšená štafeta (2x6 km + 2x7,5 km):
1. Švédsko (Ekholmová, Zideková, Lindström, Bergman) 1:17:52,0 (0 tr. okruhů+10 dobíjení), 2. Ukrajina (Pidhružná, Vita Semerenková, Semjonov, Sedněv) -0,3 (0+7), 3. Francie (Brunetová, Dorinová, Jay, M. Fourcade) -1,3 (0+10), 4. Rusko -5,6 (0+10), 5. Slovinsko -44,3 (0+7), 6. Itálie -46,1 (1+7), ...ČR (Vejnarová, Tomešová, Soukup, Šlesingr) (5+13) dostižena.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.