Hlavní obsah

Pronásledují Záhrobskou? V akci je i policie

PRAHA

Nevybíravým slovním atakům čelí Šárka Záhrobská. Tvrdí to lidé z jejího okolí a obrátili se na policii. Je to další fáze rodinné války? Znesvářené strany v ní jsou i nadále jasné: slalomářka a její tým na jedné straně, proti nim otec a bývalý trenér lyžařky Petr.

Foto: Petr Horník, Právo

Lyžařka Šárka Záhrobská čelí stalkingu.

Článek

„Bráníme zájmy sportovců, které zastupujeme, tedy i Šárky Záhrobské,“ potvrdil Karel Tejkal z  České sportovní, že agentura sáhla ke krokům, jež mají chránit klientku vystavenou prý i vulgárním atakům prostřednictvím mailů.

Míří podezření ze stalkingu, zlovolného sledování a útoků, na Záhrobského? „Nechceme to eskalovat, není to směřováno na nikoho konkrétního,“ uvedl Tejkal. „Ale jestli je něco k šetření, tak ať policie šetří,“ řekl dále. „Je naším úkolem chránit i soukromí našich sportovců, aby nežili ve strachu,“ přešel ale do konkrétnějších slov.

Záhrobského se podle všeho týká další záležitost. „Paní Záhrobská podala... (odmlčení). To si ale zjistěte u policajtů,“ naznačil Tejkal třaskavé vztahy. Rodiče lyžařky prý jsou před rozvodem. Jiřina Záhrobská se údajně postavila v rodinném sporu za dceru a měla být napadena mužem. Ten se k tomu již dřív pro Blesk nevyjádřil, v pátek nebral mobil.

Trenéři trnem v otcově oku

„Jsou věci, které podle mě do novin nepatří. A pak jsou věci, které nepatří do normálního života a mezi slušné lidi,“ vzkázala Záhrobská. Stroze, ale zjevně směrem k otci, jehož před dvěma lety v roli hlavního muže týmu nahradil Antonín Strach. Záhrobský ho sám přivedl coby kondičního kouče, nečekal, že se jako ženatý muž se třemi dětmi stane i přítelem lyžařky.

Otec dlouho mlčel, nyní však již zcela otevřeně napadá odbornost současných trenérů dcery. I Pavla Šťastného, který přišel před právě skončenou zimou, v níž lyžařka vyklízela pozice. „Měla by si na trenéry pořídit hůl,“ vyzval Záhrobský dceru po nezdaru na MS.

Mistryně světa si dál vedla svou, tvrdila, že je na dobré cestě. Záhrobského pokusy o kontakt s ní přicházely vniveč. Musí válečný stav mít ´silové´ řešení skrze policii a je situace tak dramatická, že lyžařka vyhýbající se běžné komunikaci má strach? „Vůbec ne, užívá si spokojený život,“ reagoval Tejkal. Kdo přišel s iniciativou obrátit se na policii? Záhrobská, či někdo z okolí? „Tak nějak to vyplynulo ze situace,“ mlžil Tejkal.

Reklama

Související témata:
Stalking