Hlavní obsah

Trenér českých biatlonistek sestřelil divočáka. Pak zabloudil

NOVÉ MĚSTO

Trenér biatlonistek Jindřich Šikola na cestu na premiérový Světový pohár na Vysočinu dlouho nezapomene. Do Nového Města na Moravě jel už nesčetněkrát, ale tentokrát srazil cestou divočáka, vypověděla mu službu navigace, zabloudil a na místo určení dorazil až dnes nad ránem.

Foto: ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

"Jel jsem navečer a nejdřív jsem asi deset kilometrů před Žďárem trefil prasátko," vyprávěl Šikola v dějišti SP o své anabázi. Dopálený neměl náladu divočáka stopovat, náladu mu kazilo poškozené auto. "Smůla, chci ho prodat a teď ho musím opravit."

Dalším zádrhelem byla jiná nehoda, kvůli které byla odkloněna doprava jinam, než potřeboval. "Zmatená" navigace ho navíc hnala špatným směrem. "Zpět k místu odjezdu. Když jsem ji ošálil, došla mi baterie a bloudil jsem," řekl Šikola.

Cestu prodloužil o dvě hodiny

Šikola si cestu prodloužil o dvě hodiny a z Jilemnice do Nového Města na Moravě dorazil až v půl čtvrté ráno. V 10:15 už ale stál na střelnici při tréninku žen.

Cesta kouče biatlonistek tak trochu připomínala jízdu skokana na lyžích Jakuba Jandy na mistrovství světa v Liberci v roce 2009. Vítěz Světového poháru z roku 2006 zkoušel objet místo zablokované kvůli havárii po polní cestě, zapadl do sněhu a musel ho vytáhnout traktor.

Náladu by si Šikola mohl spravit už ve středu při individuálním závodu, v kterém by byl rád za umístění především Veroniky Vítkové do patnáctého místa. "Lidi vidí jenom závodníky do třetího místa a zbytek pro ně nic neznamená. Ale dostat se už do dvacítky je opravdu těžké, takže do patnáctého místa by to bylo velice pěkný," řekl Šikola.

Reklama