Hlavní obsah

Hokejisté před Světovým pohárem poprvé trénovali

KARLOVY VARY

První tréninkové dávky mají za sebou čeští hokejoví reprezentanti chystající se v Karlových Varech na nadcházející Světový pohár. Dopolední hodinu a půl trvající příprava byla zaměřena především na souhru jednotlivých formací a obrannou činnost, odpoledne začnou hráči pilovat přesilovky.

Článek

V plné permanenci bylo pětadvacet hráčů; všichni tři brankáři Vokoun, Čechmánek a Prusek, obranné dvojice tvořili Židlický - Fischer, Šlégr - T. Kaberle, Špaček - F. Kaberle a Malík - R. Hamrlík. Útoky se představily v podobě Jágr, Výborný, Havlát - P. Sýkora, Vašíček, Eliáš - Ručinský, Reichel, Hejduk a R. Dvořák, Dopita, Martin Straka.

"Takhle nějak bychom se měli představit v prvním přípravném utkání s Finskem, ale do startu samotného Světového poháru se ještě dočkáte změn," upozornil asistent Marian Jelínek v rozhovoru s novináři.

K prvním zásahům do složení týmu dojde už ve středeční druhé přípravě v Kolíně nad Rýnem proti Německu. Někteří hráči se totiž ve stejný den hodlají vypravit na pohřeb tragicky zesnulého kouče Ivana Hlinky do Litvínova. "Počítáme s tím, že někdo odehraje dvě utkání, jiný všechny tři," naznačil Jelínek před plánovanými přátelskými duely s Finy, Němci a Švédy.

Čajánek dorazí až v sobotu

Samostatně, oblečeni v zelených dresech, dnes kroužili na ledě Tomáš Vlasák s Václavem Prospalem. Zbývající útočník Petr Čajánek, jehož trápí zažívací potíže, by měl do Karlových Varů dorazit až v sobotu. Do pondělního přípravného utkání s Finy útočník St. Louis pravděpodobně nezasáhne.

"Čekáme ještě na výsledky testů, ale zítra ráno už by se k nám měl připojit," předpokládá lékař české reprezentace Zdeněk Ziegelbauer, který jinak zatím moc práce nemá. Všichni nominovaní absolvovali zdravotní prohlídky bez potíží, pouze Jaromír Jágr se dnes musel podrobit drobnému zákroku u zubaře.

Už ve čtvrtek večer celý realizační tým, jemuž nyní místo Hlinky velí Vladimír Růžička, v hotelu Imperial do pozdních nočních hodin spřádal plány na nadcházející akci, na které před osmi lety český tým totálně propadl.

Zapracovat na obranné fázi

"Rozvažovali jsme, kolik procent věnovat jednotlivým herním činnostem," přiblížil Jelínek téma schůzky. "Všichni víme, že vpředu máme kreativní hráče, rezervy jsou ovšem v práci dozadu. A v zápasech nebude padat moc branek, tak dvě tři. A my moc chceme uspět i za Ivana Hlinku. Úkolem je přetavit smutek z jeho úmrtí v jakousi motivační nadstavbu," zdůraznil.

Kvůli Světovému poháru hraném v letním termínu museli hokejisté začít s přípravou nezvykle brzy, proto jsou již vesměs natěšení na první zápasy. "Letos v létě trénuji jako už dlouho ne. Vlastně už jsem měsíc na ledě, se Spartou, pak i s Jágr týmem, tak už si přeji, aby se začalo hrát. Toužíme odehrát dobrý turnaj i za pana Hlinku, jen abychom nebyli přemotivovaní jako na mistrovství světa," zamyslel se útočník David Výborný.

Reklama