Hlavní obsah

Krýzl ve Val d'Isére zaznamenal nejlepší výsledek v obřím slalomu

Val d'Isére

Český lyžař Kryštof Krýzl si ve Val d'Isére připsal nejlepší výsledek v obřím slalomu Světového poháru v kariéře, skončil dvacátý. Jubilejní dvacáté pohárové vítězství zaznamenal obhájce velkého glóbu Marcel Hirscher z Rakouska.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Rakušan Marcel Hirscher, vítěz závodu SP v obřím slalomu ve Val d'Isére.

Článek

Sedmadvacetiletý Krýzl získal první body v sezóně a o jednu příčku vylepšil své dosavadní maximum z obřího slalomu, jehož dosáhl téměř před dvěma lety v Adelbodenu. V prvním kole zajel 27. čas, v druhém kole si ještě polepšil. Na Hirschera ztratil bez tří setin čtyři sekundy.

Další český reprezentant Ondřej Bank zůstal v prvním kole tři místa za třicítkou, k postupu mu chybělo téměř šest desetin sekundy.

Hirscher byl po prvním kole na dělené třetí příčce, ale nejrychlejším časem druhého kola si dojel pro třetí vítězství v obřím slalomu ve Val d'Isére v kariéře. Druhého Thomase Fanaru z Francie porazil v součtu o 76 setin, třetí Němec Stefan Luitz ztratil už víc než sekundu.

Úřadující vicemistr světa v obřím slalomu Hirscher se díky sobotnímu vítězství dostal do čela hodnocení disciplíny. V celkovém pořadí SP je druhý o 25 bodů za Norem Akselem Lundem Svindalem, který závod nedokončil. V prvním kole vypadl také mistr světa Ted Ligety z USA, vítěz úvodních dvou obřích slalomů sezóny.

Reklama

Související témata: