Hlavní obsah

Také byl mladý a drzý. A tak Koudelka juniorům nezazlívá, že si z něj dělají srandu

Praha

Oženil se a ze zelenáče se stal matadorem. Šestadvacetiletý skokan na lyžích Roman Koudelka po životní sezóně se čtyřmi triumfy v závodech SP připravoval pod vedením reprezentačního kouč Richarda Schallerta ve skupině se samými juniorskými skokany.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Skokan na lyžích Roman Koudelka.

Článek

Jak jste se mezi samými mladíky cítil?

Je to divné, vždycky jsem byl nejmladší a teď najednou nejstarší. Byl to zvláštní pocit, ale na prvních závodech, kde budu stejně jako vloni se staršími kluky, se to srovná a zase budu nejmladší. Člověk ale aspoň přišel na jiné myšlenky, byl jsem rád, že jsem těm mladšími klukům něco mohl dát a doufám, že si i něco vzali.

Cítil jste, že k vám mladí skokani vzhlížejí s respektem?

Za začátku jsem to určitě cítil, teď už myslím, že si ze mě dělají srandu. Poznali, že nejsem typ, který by dával najevo, že jsem starší a měli by snad nějak posluhovat. Naopak když něco potřebují, rád pomůžu. Někdy toho i zneužívají, ale v pohodě. (úsměv)

Jsou přidrzlejší, než když jste začínal vy?

Myslím, že ne, já jsem býval podobný. Kuba Janda by mohl vyprávět, že jsem taky zrovna nesekal latinu a byl mladej drzej.

Jakub Janda vás učil skládat oblečení do komínků. Teď to učíte své nástupce?

Neučím, pokoj mám sám, to si vždycky užívám. Ať si tam mají bordel, jaký chtějí, do toho jim nezasahuju.

Světový pohár startuje příští víkend v Klingenthalu. Vloni jste tam vlétl do sezóny vítězstvím a navlékl žlutý dres pro lídra Světového poháru…

Mám dobré vzpomínky, lidi ode mě hodně očekávají, snad mě to nebude svazovat. Ale udělal jsem letos asi nejtvrdší práci, co kdy, doufám, že to dřív nebo později přinese ovoce. Začátek je hodně důležitý, kdyby se povedlo skočit hned do desítky, sezóna by se mohla vyvíjet dobře. Formu na to mám.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.