Hlavní obsah

Janda a Bajc: spolu už jen na pivu

KRANJSKA GORA

Baccardi s colou na nedělní oslavě ve vyhlášeném podniku v Kranjske Goře, v pondělí pohoda na sjezdovce. Tak se Jakub Janda loučil se sezónou, která mu přinesla zářivé úspěchy, olympijský nezdar i plno nesvárů v jeho okolí. I přes ně se o víkendu ve Slovinsku dotrmácel k jedinečnému výsledku - celkovému triumfu ve Světovém poháru.

Foto: www.czech-ski.com

Skokanský trenér Vasja Bajc.

Článek

Jak slaví skokani? V baru Papa Joe, místě jejich tradičních setkání po bitvách na mamutovi v nedalekém planickém údolí. "Byli jsme tam asi do dvou," líčil Janda. Na svůj vkus si dopřával netradiční pití. "Baccardi s colou jsem před tím nepil, ale šlo to," pokračoval Janda, jindy vyhledávající spíše whisky, myslivce či míchané drinky.

Na sluncem ozářených sjezdovkách v nedaleké Itálii dováděl den na to. Problémy s lyžemi mu mírně mohly kazit náladu. "Dvakrát jsem upadl, měl jsem špatně nastavené vázání." Loučení se sezónou si dopřál i jeho slovinský trenér Vasja Bajc. Po bujaré noci byl včera ráno k vidění před penziónem českého týmu. Baterii lahví vína prý nesl na cestu přátelům z dob japonského angažmá.

Připustil, že by se mohl vídat s českou jedničkou i v příští zimě. "Jo, ale jen na pivu," smál se a potvrzoval, že česká realita plná rozepří se pro něj stává minulostí. Ukončí ji dovolenou v Brazílii se šéfem skokanského úseku Leošem Škodou, který jej kdysi k národnímu týmu přivedl. "Ještě Bajce zkusím přesvědčit, nebo přijde někdo z německy mluvících zemí," sdělil Škoda.

Slovince Bajce možná nahradí Rakušan

Volný bude nynější rakouský kouč Poláků Heinz Kuttin, ale v zákulisí se spíš spekuluje o jeho krajanech: Michaelu Beismannovi a hlavně Richardu Schallertovi. Oba v téhle sezóně byli asistenty trenéra Rakušanů Alexandra Pointnera.

Škoda zůstával o víkendu nekonkrétní. V dubnu bude hájit svoji pozici šéfa skokanského úseku. Ocitá se přitom ve stále tvrdší palbě kritiky ze strany manažerů nejlepšího českého skokana. Samotný Janda stál za tím, že by si dál přál trénovat s Bajcem, ale jinak byl zdrženlivý. "Teď přijde měsíc vyjednávání."

Reklama