Hlavní obsah

Malysz skončil s rallye, vrací se ke skokům. Žebrání ho vyčerpalo

Varšava

Čtyřnásobný mistr světa a vítěz Světového poháru Adam Malysz se vrací do světa skoků na lyžích. Osmatřicetiletý legendární závodník se stal koordinátorem polské reprezentace skokanů a sdruženářů.

Foto: Sport.cz

Adam Malysz (vpravo) se vrací ke skokům na lyžích.

Článek

Malysz, který má ve sbírce také tři stříbrné a jednu bronzovou medaili z olympijských her, ukončil kariéru před pěti lety. Poté se začal věnovat automobilovým soutěžím a jel třikrát Rallye Dakar. Nyní však musel tuto etapu své sportovní kariéry minimálně přerušit z finančních důvodů.

Přišel o sponzora

"Nebylo to tak docela moje rozhodnutí. Přišel jsem o hlavního sponzora a za půl roku jsem nenašel nového. Menší soutěže jezdit nechci, to není můj styl," uvedl Malysz v rozhovoru pro web lyžařské federace FIS. "Rallye spolyká strašlivé množství peněz. Oběhal jsem toho hrozně moc, šest měsíců jsem chodil po schůzkách a v září už jsem byl tím žebráním o peníze úplně vyčerpaný," řekl vítěz 39 závodů Světového poháru.

Polský lyžařský svaz ho prý lákal k reprezentaci přes tři roky. "Ale dokud jsem jezdil rallye, tak to nešlo. Neměl jsem čas," uvedl. Nyní ale nabídku přijal a těší se, že se znovu bude pohybovat na skokanských můstcích.

"Čeká mě hodně cestování s týmem. Mým cílem je být s ním co nejvíc, pracovat venku a ne v kanceláři za stolem. To nechám jiným," řekl Malysz, s kterým vedení svazu už v létě konzultovalo angažování Rakušana Stefana Horngachera do funkce reprezentačního trenéra. "Podle mě to byla nejlepší možná volba. Přiznávám, že jsem na svaz trochu tlačil, aby ho vzali," dodal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.