Hlavní obsah

Skokan Schlierenzauer se chce do SP vrátit před Vánoci

Seefeld

Rekordman v počtu vítězství ve Světovém poháru skokanů na lyžích Gregor Schlierenzauer se po těžkém zranění kolena zapojí do sezóny až před Vánoci. Se startem na Turné čtyř můstků šestadvacetiletý Rakušan příliš nepočítá, jeho cílem je mistrovství světa v Lahti na přelomu února a března.

Foto: Ivana Roháčková

Gregor Schlierenzauer (uprostřed).

Článek

Olympijský vítěz a desetinásobný mistr světa Schlierenzauer korunoval nevydařenou sezónu 2015/16 v březnu pádem při rekreačním lyžování, při němž si přetrhl přední zkřížený vaz v pravém koleně. Vítěz rekordních 53 závodů SP se následně podrobil operaci a teprve nedávno absolvoval první skoky.

"Byl to příjemný pocit zase po deseti měsících skákat. Ale k ideálu to mělo daleko," uvedl na dnešní tiskové konferenci Schlierenzauer, u něhož se po těžkém úrazu spekulovalo dokonce o konci kariéry. Nevydařenou sezonu totiž ukončil předčasně a už dva roky čeká na vítězství.

Někdejší obrovský talent, jenž se pohybuje ve špičce už od šestnácti let, se ale po slabším období a zranění hodlá vrátit. Ve Světovém poháru, jehož celkové hodnocení dvakrát ovládl, by se chtěl představit těsně před Vánoci v Engelbergu. "Ale na Tour nemyslím, můj instinkt mi říká, že je to moc brzy," uvedl dvojnásobný vítěz prestižního miniseriálu na německých a rakouských můstcích. Na MS v závěru sezony by už ale chtěl být u toho.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.