Hlavní obsah

Fanoušci ho během závodu koulovali. Teď přijímá norský lyžař omluvy

Schladming/Praha

Když dorazil s velkým náskokem do cíle druhého kola slalomu v rakouském Schladmingu, neradoval se. Henrik Kristoffersen naopak před kamerou něco nazlobeně gestikuloval a jen několik zasvěcených tušilo, co to znamená. Během jízdy totiž na něj létaly sněhové koule.

Foto: Giovanni Auletta, ČTK/AP

Henrik Kristoffersen se po závodě rozčiloval, že na něj během jízdy létaly sněhové koule.

Článek

„Bylo to nefér, bez respektu,“ řekl po závodě rozzlobený Henrik Kristoffersen. „Rakousko mám rád a Schladming je pro mě něco jako domácí závod, ale tohle mě opravdu naštvalo,“ přiznal dál třiadvacetiletý Nor. Slalom nakonec vyhrál jeho největší soupeř, Rakušan Marcel Hirscher, který v letošní sezóně opět na svazích dominuje.

Kristoffersena chování diváků sice rozčílilo, avšak nevymlouval se, že by to nějak ovlivnilo jeho výkon. „Dělal jsem, co jsem mohl, ale Marcel jel zase svou vlastní ligu. Byl prostě lepší,“ ocenil svého soupeře Kristoffersen. „Omlouvám se Henrikovi. 99,9 procent fanoušků z jednačtyřiceti tisíc bylo skvělých. Ta jedna desetina procenta jsou ale hanba,“ prohlásil osmadvacetiletý Hirscher.

Počínání diváků zkritizovala také ženská lyžařská hvězda, Mikaela Shiffrinová.  „Nezáleží na tom, kdo jste, komu fandíte, jaké jste národnosti, nebo jaké máte důvody. Házet sněhové koule na lyžaře, když závodí, není jen nechutné, ale i nebezpečné,“ napsala na Twitteru dvaadvacetiletá Američanka.

„Marcel je už velký chlapec, který se o sebe dokáže postarat a nepotřebuje, aby někdo házel sněhové koule na jeho soupeře,“ dodala Shiffrinová. S nevhodným chováním fanoušků nesouhlasí ani rakouský ministr sportu Heinz-Christian Strache. „Férovost je ve sportu číslem jedna. Takové hloupé činy v něm nemají co dělat. Omlouvám se Henriku Kristoffersenovi,“ uvedl na webu diepresse.com Strache.

Reklama