Hlavní obsah

Arenas šedesáti body zařídil výhru Washingtonu

NEW YORK

Rozehrávač Washingtonu Gilbert Arenas nastřílel v nedělním zápase zámořské NBA proti Los Angeles Lakers šedesát bodů a postaral se o nový rekord sezony. Historickým klubovým maximem navíc zastínil hvězdu soupeře Kobeho Bryanta, který dal v ofenzivně laděném duelu 45 bodů, a byl strůjcem vítězství 147:141 po prodloužení.

Článek

Slavným Lakers dosud dokázal nastřílet šedesát bodů jen legendární Wilt Chamberlain a naposledy v roce 1966. Heroický výkon podal Arenas hlavně v nastaveném čase, ve kterém vstřelil 14 washingtonských bodů za sebou. Během zápasu proměnil celkem 21 trestných hodů, kterých hosté stříleli nevídaných 60.

"Muselo to přijít," řekl Arenas, jehož dosavadním maximem bylo 47 bodů. "Doteď vždycky, když jsem nastřílel třeba 46 bodů za tři čtvrtiny, zápas byl rozhodnutý a já zbytek nedohrál. Dnes večer to byl jiný případ. Bylo to vyrovnané a já na palubovce zůstal. A právě ve čtvrté části a v prodloužení jsem chytil ten správný rytmus," vyprávěl čtyřiadvacetiletý špílmachr.

Diváci viděli oboustranně střelecké představení, domácí dokonce vystřelili ze hry rovnou stokrát, z toho 44 pokusů mířilo na koš z tříbodové vzdálenosti a 19 jich našlo cíl. Sedm trojek trefil Bryant, který je opět ve své staré formě a nedělním výkonem navázal na pátečních 53 bodů do koše Houstonu.

V Torontu slavili domácí Raptors třetí vítězství za sebou, když porazili 120:115 Golden State. Oslavy se však nekonaly, protože hráči kanadského týmu byli duchem spíše se spoluhráčem Josém Calderonem, který se těsně před koncem zranil. Španělský mistr světa spadl po doskoku na záda. Po několikaminutovém ošetřování opustil palubovku na nosítkách a dostal zpevňující krunýř. Mluvčí klubu oznámil, že hráč může hýbat všemi končetinami, v nemocnici pak došli lékaři k diagnóze pohmožděná bedra. Calderon přijde s určitostí o úterní zápas ve Phoenixu.

Výsledky:
Toronto - Golden State 120:115, Indiana - Utah 94:104, Los Angeles Lakers - Washington 141:147 po prodl., Detroit - Seattle 97:93, Los Angeles Clippers - Houston 103:108.

Reklama