Hlavní obsah

Jícha si góly zvedl cenu

PRAHA

Národní tým házenkářů se na mistrovství světa trápil, ale střelecká hvězda Filipa Jíchy zazářila naplno. V osmi utkáních dal 57 branek, víckrát se na šampionátu trefil zatím jen Islanďan Sigurdsson, ten už ale hrál o zápas víc.

Článek

"Dařilo se mi zakončení, což bylo příjemné, jenže mužstvu to vysněný postup do čtvrtfinále nepřineslo. Mrzí mě proto čtyři neproměněné sedmičky i některé zahozené střely a raději bych měl na kontě o pár gólů méně, kdyby to týmu pomohlo k lepšímu než konečnému dvanáctému místu. K postupu nás mělo nakopnout utkání s Maďary, ale spíš nám zlomilo vaz. Tak zoufale nepovedený úvod jsem v házené snad ještě nezažil," říká 24leté eso německého Lemga.

Jíchova cena na hráčském trhu stoupla, jeho výkony vzbudily zájem konkurence. "V klubu mám smlouvu do konce roku 2008, jsem tam spokojený a s vedením udržuji skoro přátelský vztah. Vím, že teď přišlo s nabídkou Kronau, ale v Lemgu si teď po mistrovství sedneme a budeme se bavit, co dál," vykládá Jícha, pro nějž by lákavější byla možnost přesunu do španělské ligy.

"Víc než peníze mě lákají sportovní úspěchy a právě španělské kluby teď dominují pohárům." Lemgo obhajovalo prvenství v Poháru EHF, ale už vypadlo, a tak se teď Jícha soustředí na bundesligu, aby vylepšil aktuálně až sedmou příčku klubu. Nejdřív se ale musí zbavit příznaků chřipky, s níž končil šampionát.

"Sami sobě jsme chtěli dokázat, že můžeme hrát i s celky absolutní špičky. Nikdo nám nedal kotel, ale ještě chybějí dva tři krůčky, abychom silné celky začali porážet. Ta mezera není velká, vidím ji v nabrání zkušeností, omezení počtu chyb i takovém správném herním naladění. Věřím, že projdeme na ME do Norska a tam budeme příští rok ještě silnější," říká.

Reklama

Související témata: