Hlavní obsah

Radost brněnským basketbalistkám nezevšedněla

BRNO

Bouchly několik lahví šampaňského a z rukou brněnského primátora Romana Onderky převzaly zlaté medaile. Ani po dvanácti triumfech v řadě ještě basketbalistkám Gambrinusu Sika Brno radost z domácího titulu nezevšedněla.

Článek

„Já tentokrát skutečně velké nadšení prožívám. USK měl totiž v této sezóně docela silný tým a musely jsme se hodně koncentrovat, abychom finálovou sérii zvládly bez jediné porážky,“ přiznala kapitánka staronových mistryň Hana Machová.

„Máme ale za sebou dost divnou sezónu. Provázela nás v ní spousta výkyvů, i proto jsme nepostoupily v Eurolize do Final four. Oslavy tudíž budou hodně decentní. Jen si trochu v hospůdce popovídáme,“ tvrdila.

Další opora brněnského celku Eva Vítečková však s kapitánkou nesouhlasila. „Začneme v restauraci na Rosničce poblíž naší haly a pak určitě půjdeme ještě pokračovat do města. Musíme přece trochu zapít, že už máme po sezóně, byť tentokrát neproběhla úplně podle našich představ,“ plánovala Vítečková, která se radovala s Brnem ze svého osmého titulu.

Symbolicky si připít se svými svěřenkyněmi se chystal také kouč Gambrinusu Jan Bobrovský. „Dám si ale jen večeři a půjdu brzy domů. Když člověka trápí zdravotní problémy, už to není ono. Žádnou bujarou pijatiku si nesmím dovolit, od doktorů bych to schytal,“ tvrdil s úsměvem.

Manažer brněnských basketbalistek Jiří Hamza se na závěrečné posezení rovněž chystal, při oslavách na hrací ploše se však držel poněkud stranou. „Domácí titul beru pořád ještě jako povinnost,“ vysvětlil. „Raději už přemýšlím, jak v příští sezóně zase navázat na loňské prvenství v Eurolize. Po Youngové nás opouští i druhá Američanka Nolanová, musíme za ně teď sehnat minimálně rovnocennou náhradu,“ hleděl už dopředu.

Reklama

Související témata: