Hlavní obsah

Házenkáři už nechtějí postup pustit

Dotáhnout kvalifikační snažení k postupu na ME 2008 do Norska chtějí čeští házenkáři v sobotu v Chomutově, kde od 16 hodin hrají odvetu s Lotyšskem a jdou do ní s výhodou vítězství o gól na půdě soupeře.

Článek

„Jsme favoritem a je naší povinností v té roli obstát, už to nesmíme pustit. V Lotyšsku se dalo zvítězit i výrazněji, ale nemá cenu se už moc ohlížet, doma musíme udělat druhý krok k postupu a znovu soupeře porazit, abychom si v lednu mohli po čtyřech letech zahrát evropský šampionát,“ říká trenér Pavel Pauza, jehož svěřenci už od středy trénují v dějišti utkání a v týmu chybí jen střední spojka Ondřej Zdráhala, který se v sobotu žení.

Kouče těší uzdravení pivota Juříčka, jenž v Lotyšsku nemohl hrát kvůli teplotě. „Chyběl nám především v obranné činnosti, kde měl být předsunutým hráčem, který by pomohl eliminovat pravou stranu Lotyšů, která je hlavně zásluhou Klešnikse nebezpečnější. Nakonec jsme museli hrát se zataženou obranou, ale v Chomutově bychom rádi uplatnili tuto připravenou taktiku,“ vypráví Pauza.

„Utkání v Rize jsme po prohraném prvním poločase rozhodli zlepšeným bráněním, což nabízelo i rychlý protiútok a stejné zbraně chceme uplatnit i doma, tentokrát hned od začátku. Budeme se snažit vytvořit na soupeře souvislý tlak, být agresívnější a využívat našich hráčů pro rychlý útok Sobola s Juříčkem a z druhé vlny Jíchy,“ říká trenér, jenž na dnešní dopoledne plánuje už jen lehké protažení. „Chci, aby kluci šli na hřiště s chutí a patřičně nažhaveni.“

<tbody><tr class="invert"><td>Sestava ČR pro dnešní utkání: </td></tr><tr><td>J. Štochl (Ahlen/Něm.), P. Štochl (Füchse Berlín/Něm.) – Nocar (Chambery/Fr.), Brůna (Stralsund/Něm.) Hrubý (Melsungen/Něm.) Vítek, Buchta (oba Istres/Fr.), Kubeš, Mičkal (oba Nordhorn/Něm.) Jícha (Lemgo/Něm.), Sobol, Juříček (oba Montpellier/Fr.), Plšek (Karviná), Motl (Lovosice), Hynek (Minden/Něm.), Řezníček (Velenje/Slovin.)</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: