Hlavní obsah

V přípravě basketbalistů už taky Welsch

PRAHA

Do opavské přípravy reprezentace na zářijové ME se s týdenním zpožděním zapojil i nejlepší český basketbalista Jiří Welsch a hned byl nejlepším střelcem úvodního zápasového testu s Makedonci, které jsme porazili rozdílem osmnácti bodů.

Foto: archiv

Jiří Welsch (na archivním snímku vlevo)

Článek

„Welsch ihned předvedl svůj přínos, ale po kondiční části přípravy bylo vidět, že celý tým je hladový po míči, zahrál s maximální koncentrací a hlavně zásluhou obranného doskoku rozhodl hned v úvodu. Už v 8. minutě to bylo 30:9 a dvouciferné vedení kluci nepustili. Při prostřídání základní sestavy sice přišly určité problémy s realizací herních signálů i ztráty míče, ale potěšil mě rychlý útok i osm trojek z jedenácti pokusů,“ řekl kouč Zdeněk Hummel.

Ze širšího výběru 17 hráčů pro šampionát ještě v Opavě chybí legionáři Bartoň s Whitfield, navíc viróza včera nepustila na palubovku dalšího rozehrávače Beneše a s bolavými třísly nehráli ani Křemen a Černošek. „Stále jsme ještě ve fázi výběru hráčů a pilujeme různé basketbalové činnosti. Musím ale ocenit přístup týmu nejen k zápasu, ale i k tréninkům,“ doplnil Hummel, jehož svěřenci hrají v pátek od 18 h odvetu s Makedonií.

Příští týden se přesunou do Děčína, kde nastoupí i dvakrát proti Finsku. „To už bychom měli být kompletní, takže kádr pak o tři, čtyři jména zúžíme,“ přiznal trenér.

Česko-Makedonie 88:70
Nejvíce bodů: Welsch 19, Sokolovský 13, Benda 11 - Samardžiski 14, Tesovski 11

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.