Hlavní obsah

V nominaci českých florbalistů jsou dva nováčci

PRAHA

Dva nováčky zařadili do nominace na únorový turnaj Euro Floorball Tour v Curychu trenéři českých florbalistů Zdeněk Skružný, David Zlatník a Pasi Tilander. První start v reprezentačním dresu by si měli na úvodní akci roku připsat juniorský vicemistr světa z loňského listopadu Daniel Šebek z Future a další útočník Ondřej Fojta z Mladé Boleslavi.

Článek

V týmů je devět krajánků ze Švýcarska, z toho trio Tomáš Trnavský, Radek Sikora, Aleš Zálesný hájí barvy Grünenmattu. Nechybí tradiční opory Radim Cepek z celku UHC Waldkirch-St. Gallen, Martin Ostřanský z Alligator Malans, Vojtěch Skalík z Churu, Tomáš Sladký z Wileru-Ersigen a také beci Aleš Jakůbek z Grasshoppers Curych a Marek Lébl z Davosu-Klosters.

"Z původní dvacítky se aktuálně ze zdravotních důvodů omluvil zkušený obránce Daniel Folta, který má problémy s achilovkou a po konzultaci s lékaři jsme mu raději dali volno na pořádné doléčení. Sedmého obránce proto ještě donominujeme v nejbližších dnech," řekl webovým stránkám České florbalové unie Skružný, jehož tým čekají souboje se Švédskem, Švýcarskem a s Finskem.

Nominace českých florbalistů na Euro Floorball Tour v Curychu (1.- 3. února):
Brankáři: Jakub Koráb (Sokol Mladá Boleslav), Jiří Vochozka (Tatran Střešovice),
obránci: Pavel Brus (1. SC SSK Vítkovice), Tomáš Chrápek (FBC Ostrava), Aleš Jakůbek (Grasshoppers Curych/Švýc.), Marek Lébl (Davos-Klosters/Švýc.), Lukáš Nesměrák (FBC Liberec), Tomáš Trnavský (UHC Grünenmatt/Švýc.),
útočníci: Marek Soukup, Daniel Šebek (oba SSK Future), Radek Sikora, Aleš Zálesný (oba UHC Grünenmatt/Švýc.), Radim Cepek (UHC Waldkirch-St. Gallen/Švýc.), Ondřej Fojta (Sokol Mladá Boleslav), Milan Fridrich (Tatran Střešovice), Pavel Kožušník (Torpedo Havířov), Martin Ostřanský (Alligator Malans/Švýc.), Vojtěch Skalík (Chur Unihockey/Švýc.), Tomáš Sladký (SV Wiler-Ersigen/Švýc.).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.