Hlavní obsah

Basketbalisté Miami navzdory 42 bodům Wadea počtrnácté prohráli

NEW YORK

Ani 42 bodů hvězdného Dwyanea Wadea nepomohlo v pondělí basketbalistům Miami protrhnout neúspěšnou sérii v NBA. Šampióni soutěže z roku 2006 navzdory Wadeovu mimořádnému střeleckému výkonu podlehli Clevelandu 90:97 a zaznamenali už čtrnáctou porážku za sebou.

Článek

Šestadvacetiletý Wade nastřílel posledních 18 bodů Miami a 32 bodů si připsal v druhém poločase, čímž stanovil nové klubové rekordy. Heat ovšem zažívají druhou největší krizi v historii týmu, k vyrovnání dosud nejhorší šňůřy proher z premiérové sezóny v lize 1988/89 jim chybějí tři porážky.

"D-Wade hrál neuvěřitelně dobře. Ale my jsme předvedli víc povedených akcí," pochvaloval si LeBron James, jenž 28 body přispěl ke svému prvnímu vítězství nad Miami v kariéře.

Ve šlágru pondělního programu mezi lídry divizí porazilo Orlando 102:100 Detroit díky trefě Rasharda Lewise se sirénou ohlašující konec čtvrté čtvrtiny. Pistons, druhý nejlepší tým Východní konference, prohráli potřetí za sebou.

Obhájce titulu se vzpamatoval

Po dvou porážkách se naopak vzpamatovali obhájci titulu ze San Antonia, kteří zvítězili 95:86 v Charlotte. Tahoun Spurs Tim Duncan nastřílel 19 bodů a připsal si deset doskoků.

Šestnáct duelů čekali na vítězství venku basketbalisté Minnesoty, než je v pondělí vysvobodil svým životním maximem v podobě 35 bodů Ryan Gomes a pomohl tak k výhře 109:108 na palubovce Golden State. Gomes proměnil 54 sekund před koncem dva trestné hody a Warriors následně minuli všechny tři zbývající střelecké pokusy.

Rovných 30 bodů a 17 doskoků zaznamenal čínský obr Jao Ming z Houstonu, jenž vyhrál 96:89 nad Seattlem. Pro SuperSonics byla pondělní porážka už jedenáctou v sérii.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.