Hlavní obsah

Basketbalisté Phoenixu zaskočili obhájce ze San Antonia

NEW YORK

Basketbalisté Phoenixu se postarali ve šlágru středečních zápasů NBA o poměrně velké překvapení, když zcela jednoznačně zvítězili na palubovce obhájců ze San Antonia 96:79. Zápas se přitom vyvíjel lépe pro domácí Spurs, kteří vyhráli první čtvrtinu rozdílem 8 bodů. Další fáze zápasu již patřili hostům z Phoenixu, kteří proměňovali většinu svých střeleckých pokusů. V dresu Suns odehrál výborný zápas Amare Stoudemire, který nasázel San Antoniu 21 bodů.

Článek

Stoudemire těžil hlavně z výborných přihrávek Nashe, který jich v zápase zaznamenal 10. Výborný výkon předvedl také O´Neal, jenž výborně bránil hlavně Ginobiliho a především díky tomu se Spurs jen velmi těžko dostávali do zakončení, ve kterém byl nakonec nejlepší Tim Duncan se 23 body.

Toronto doma porazilo Milwaukee 111:93 a připravilo tak hostujícím Bucks již čtvrtou porážku v řadě. Zápas se rozhodoval ve třetí čtvrtině, kterou Toronto vyhrálo vysoko 33:20 a získalo si tak bezpečný náskok, který si udrželo až do závěrečné sirény. Nejplatnějším hráčem domácího Toronta byla tradiční opora Chris Bosh, jenž nasbíral 32 bodů a 11 úspěšných doskoků. V dresu hostí se blýskl se 38body a 12 doskoky Charlie Villanueva.

Washington ukončil sérii Bostonu

Již druhou prohru za sebou museli překousnout basketbalisté Detroitu, kteří navázali na velmi špatný výkon proti New Yorku, se kterým doma nečekaně prohráli. Tentokrát tým Pistons nestačil na Philadelphii, se kterou prohrál 94:101. Philadelphia dokázala porazit druhý nejlepší celek Východní konference už podruhé za sebou.

Basketbalisté Washingtonu dokázali doma porazit nejlepší tým NBA Boston

109:95 a připravili tak hostující tým o sedmizápasovou neporazitelnost.

Celtics nepomohlo k výhře ani 28 bodů Paula Pierceho či 22 bodů Kevina Garnetta. Nepovedený večer zažil Ray Allen, kterému se příliš nedařila střelba, což potvrzuje bilance 4-13. V dresu vítězného týmu vyčníval se 27 body a 11 doskoky Antawn Jamison.

Orlando doma smetlo ve špatné formě hrající Chicago 115:83. Hosté tak navázali na špatný výkon z Miami, kde prohráli s nejslabším týmem letošního ročníku. Orlando po celou dobu diktovalo tempo zápasu a hráči Bulls jen s velkými obtížemi stačili. Ve závěrečné čtvrtině to už byla spíše exibice domácích. Nejlepším hráčem zápasu byl jednoznačně Dwight Howard, jehož 30 bodů a 14 doskoků nemělo konkurenci.

Minnesota prohrála pošesté v řadě

LeBron James byl se svými 33 body ústřední postavou výhry Clevelandu, který porazil na domácí palubovce New Jersey. Tým Nets se držel svého soupeře až do poslední čtvrtiny, kde mu ale úplně vyhořela koncovka, čehož dokázal Cleveland využít a zápas dotáhnout k výhře 104:83.

Na vítězné vlně se vezou hráči New Yorku, kteří si domácí výhrou

109:107 připsali již svou třetí výhru v řadě. Zápas rozhodly trestné hody, které hráči Charlotte moc nepromněňovali. Houston porazil Seattle i bez zraněných opor McGradyho a Minga 103:80 a připsal si tak na své konto čtvrtou výhru v řadě.

S již šestou prohrou za sebou se museli smířit basketbalisté Minnesoty, kteří doma nestačili na New Orleans. Hosté vyhráli díky výbornému výkonu Chrise Paula, který posbíral 16 přihrávek a 19 bodů. Oporou byl také opět Peja Stojakovič, jenž byl pro Minnesotu po celý zápas velkou hrozbou se svými tříbodovými hody. Stojakovič nakonec nastřílel domácímu týmu 24 bodů. New Orleans tak výhrou nad Minnesotou napravili včerejší prohru, kterou jim připravil tým Utahu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.