Hlavní obsah

Basketbalista Mitchell si obnovil zranění a čeká ho další operace

OSTRAVA

Basketbalisté Nové huti Ostrava přišli pro závěr sezóny o svou ústřední postavu Mika Mitchella. Americký rozehrávač si v úvodním čtvrtfinálovém utkání v Prostějově obnovil zranění kolena a musí podstoupit další operaci, kterou už absolvuje u specialistů ve Spojených státech.

Článek

Mitchell laboroval s poraněnými kolenními vazy už v zimě, ale jeho problémy dočasně vyřešil artroskopický zákrok. V sobotu však Mitchellovi během utkání v Prostějově při odrazu koleno vyskočilo z kloubu a došlo zřejmě k porušení postranních vazů.

"Jsou v podstatě tři možnosti. Buď se jedná o narušení menisku, chrupavky či postranních vazů. To všechno ukážou až další vyšetření. Jisté je, že teď už musí podstoupit ostrou operaci a sezóna pro něj skončila," řekl ČTK ostravský trenér František Ron.

Čtyřiadvacetiletá opora Nové huti, která nedávno v klubu prodloužila smlouvu na další sezónu, by měla podstatnou část léčby absolvovat doma ve Spojených státech. "Zná tam prý specialistu a vzhledem k tomu, že tentokrát se jedná o dlouhodobější formu léčby zranění, tak by nemělo smysl ho tady ani držet. Odletí do Ameriky, kde se podrobí operaci i rehabilitaci, ale věřím, že někdy v polovině srpna by už se mohl znovu zapojit do společné přípravy," dodal Rón.

Reklama

Související témata: