Hlavní obsah

Cleveland zničil na úvod 2. kola play-off NBA Atlantu

NEW YORK

Basketbalisté Clevelandu vstoupili do série druhého kola play-off NBA proti Atlantě ve velkém stylu a v úterý na vlastním hřišti vyhráli jasně 99:72. Nejlepší tým základní části si rozhodující náskok vytvořil ve třetí čtvrtině a v závěru pak mohl šetřit svou největší hvězdu LeBrona Jamese.

Článek

Ten i tak stihl nastřílet 34 bodů a doskočit deset míčů. Před utkáním převzal cenu pro nejužitečnějšího hráče sezóny a poté si svými akcemi opakovaně řekl o bouřlivé ovace dvacetitisícové haly. "Byl opět nejužitečnějším a nejagresivnějším hráčem na palubovce. Nemůžeme ho zastavovat individuálně, ale společnými silami. Myslím, že jsme si v tom moc nepomáhali," povzdechl si s 22 body nejlepší střelec hostů Josh Smith.

Již 2:0 na zápasy vede v sérii s Dallasem tým Denveru. Ten využil i podruhé výhodu domácího prostředí a zvítězil 117:105. Hostům nestačilo ani 35 bodů Dirka Nowitzkého, neboť jim vůbec nevyšla závěrečná čtvrtina. Vyrovnaný duel prakticky sám rozhodl Carmelo Anthony, jenž v této části zatížil konto soupeře 15 body.

Dallas sice nyní může spoléhat na skvělou bilanci 17 výher z posledních 18 domácích zápasů, jedinou porážku mu však uštědřil právě Denver. Ten hýří v play off sebevědomím a poráží své soupeře v průměru o více než dvacet bodů. S Dallasem navíc vyhrál všech šest vzájemných duelů této sezóny.

Play-off NBA - 2. kolo
Východní konference
Cleveland - Atlanta 99:72 (stav série 1:0)
Západní konference
Denver - Dallas 117:105 (stav série 2:0)

Reklama

Související témata: