Hlavní obsah

Volejbalistky čeká v kvalifikaci ME Francie, Maďarsko a Rakousko

LUCEMBURK

České volejbalistky se v kvalifikaci mistrovství Evropy utkají ve skupině B s Francií, Maďarskem a Rakouskem. Rozhodl o tom sobotní los v Lucemburku. Muži mají účast na evropském šampionátu v roce 2011 jistou, protože turnaj uspořádá Česká republika společně s Rakouskem.

Foto: Vasily Fedosenko, Reuters

Česká volejbalistka Helena Havelková na ME v Polsku

Článek

Na mistrovství Evropy volejbalistek, které se bude hrát v Srbsku a Itálii, postoupí ze skupiny vítěz. Druhý tým bude mít šanci ještě v baráži. Dva kvalifikační turnaje se uskuteční od 21. do 23. května příštího roku a o týden později. Jejich pořadatelé budou teprve určeni.

České reprezentantky skončily na nedávném kontinentálním šampionátu v Polsku na desátém místě, když v šesti zápasech zdolaly jen Ázerbájdžán. Nepovedlo se jim tak postoupit rovnou na další ME, kam se kvalifikovalo šest týmů. Z jejich soupeřek v nadcházející kvalifikaci hrály v Polsku jen Francouzky, které obsadily po třech porážkách 14. místo.

Zatím není jasné, kdo české volejbalistky povede. Trenérce Táně Krempaské vypršela smlouva a hráčky nedávno v petici adresované předsedovi svazu Antonínu Léblovi oznámili, že pod jejím vedením už reprezentovat nechtějí. Krempaská má zájem ve funkci pokračovat.

Los kvalifikace mistrovství Evropy volejbalistek 2011 - 2. kolo:
Skupina A: Ázerbájdžán, Bělorusko, Bosna a Hercegovina, Gruzie.
Skupina B: Česko, Francie, Maďarsko, Rakousko.
Skupina C: Slovensko, Ukrajina, Izrael, Británie.
Skupina D: Španělsko, Chorvatsko, Černá Hora, Švýcarsko/Lucembursko.
Skupina E: Belgie, Slovinsko, Rumunsko, Dánsko/Švédsko.
Skupina F: Bulharsko, Řecko, Finsko, Portugalsko.
Účast na ME mají jistou Itálie a Srbsko (pořadatelé), Nizozemsko, Polsko, Německo, Turecko a Rusko.

Reklama